Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Månen hænger tungt på himmelen over horisonten af visne trækroner. Alene går jeg på en skovsti, kun oplyst af himmelvævets lys og gløden fra de sparsomme stjerner. Jeg er våd: har trådt vande i en mose der krydsede min vej. Jeg er bange. Våd og bange, alene og væk i åndernes skov.
Et glimt i mørket fanger mit øje, ved et træ for enden af stien. Kulden kryber ned af min ryg og lammer mit sind. Glimtet er en refleksion fra en slagterknivs spejlblanke stål. Frygten tager over. Jeg løber og skriger i panik. Han sætter efter mig. Han griner.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skovturskatastrofe er publiceret 26/02-2016 17:39 af Thorvald Rex (Sprogblomsten) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 26/02-2016 17:39
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg får helt gåsehud af din historie... hvilket formentlig er målet med denne korte historie.
5 år siden
5 år siden
#2 Nahkuri Markku (Dyppepennen)
Dine digte er meget filosofiske og du søger selverkendelse. Moske opnår du det hvis du er modig nok og sanddru overfor dig selv. Det sproglige tør jeg ikke vurdere fordi min sproglige baggrund er finsk, svensk, finsk, svensk og til sidst har jeg lært dansk. Men når jeg læser dine digte, "Jeg kommer alle vegne fra og Månen hænger" fornemmer jeg at jeg sidder ved en dyb kilde hvis vand smager en smule bittert. For fremtidens skyld siger jeg, at det kun er kritik som kan gøre dig til en bedre digter. Hilsen en gammel skrog.
5 år siden