Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Næsen begynder at løbe, den er stoppet helt til. Sådan starter det som regel. Angst og ubehag følger. Blodtrykket falder og hun bliver fjern. En blodprop, hjerneblødning eller hjertestop? Opretholdelsen af pumpefunktion hæmmer den allergiske reaktion. Adrenalin gives og bronkierne udvides, mens blodkarrene trækker sig sammen. De må sikre de frie luftveje. Genoplivningen forsøges. Risiko for endnu et tilbagefald medfører observation.

Koldsveden pibler fra panden.
Anafylaktisk shock, kløen.
Trykken for brystet, panisk.
Astmatisk åndenød, kramper.
Synkebesvær, svimmelhed.
Tilstanden er akut:
Respirator eller revolver.
Og de siger hun aldrig vil blive fri.
Før det sidste stik er trukket.
Exit og eksil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Behandlingsalgoritme er publiceret 21/03-2016 23:22 af Kasper Sjørslev (tredjeoeje) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 21/03-2016 23:22
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Vagn F. S. Ejegam (Nesnerøs)
Hej Kasper
Flot besvarelse af skriveøvelsen. Især "respirator eller revolver" er en fed vending.
Du slutter også fint med exit og eksil - for eksil til hvad og hvor. Tekster, der danner spørgsmål hos mig som læser, er jeg meget vilde med.
Egentlig fungerer det også meget godt, den forskellige opsætning. Både for at få mere hevet ind under 100 ord, men samtidig ophøjer det det ligesom.
8 år siden
8 år siden
#2 A. Lene Smidt
Fin situationsbeskrivelse og gode vendinger, men der mangler noget fremdrift og substans. Selv hvis det skal opfattes som et digt, synes jeg, at det er noget stillestående.
8 år siden
8 år siden
#3 Kasper Sjørslev (tredjeoeje)
Tak for feedback. Hvad du mangler af fremdrift og substans kan jeg desværre ikke tolke ud af din kommentar.
8 år siden