Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

En ildelugtende lort ligger efterladt på fortovet, stanken breder sig, fluerne kredser om den. Fuglene overvåger fluerne fra rækværket, fluerne ved ikke, at deres korte liv slutter om lidt, de bliver til føde for en flok fugleunger, som ligger i reden og venter på føden.
Katten ligger på lur på den anden side, holder øje med fuglereden, ingen af dem ved, hvad der vil ske, hvis katten render over gaden og bilen, der kommer susende rundt om hjørnet, sagtner farten, vil katten få fat i fugleungerne. Bilen sænker ikke farten, katten bliver dræbt, men katastrofen kunne ha været meget værre.

Skriv kommentar

Besvarelsen En ildelugtende lort er publiceret 27/10-2016 16:27 af MissBC under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 27/10-2016 16:27
Besvarelsen er på 100 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hey

Ok. Først lo jeg. Seriøst morsom. Men teksten er vidunderlig tankevækkende. Jeg elsker når noget har en umiddelbar og en dybere reaktion, og det har denne tekst bestemt.
Supergodt gået, glæder mig til at læse mere fra din hånd.

M.A.
7 år siden
7 år siden
#2 Mikik
Hej MissBc

Den er god, fantastisk når 100 ord kan sige så meget.

Vh Mimi K
7 år siden
7 år siden
#3 Yvonne Skyttegaard Hansen (anoa)
Hej MissBC
Et velskrevet Drabble-drama, hvor du har valgt at sætte et højt læse tempo, som også forstærker dramaet i din tekst, ved at bruge kommaer, istedet for nogle flere punktumer. Punktumer der i uvægerligt ville give et lavere tempo. Flot gjort, tænkt.
Mvh. Yvonne
7 år siden
7 år siden
#4 MissBC
Takker for jeres fine ord... Faktisk er teksten kortet en del ned, den er faktisk bedre med de 244 ord, den oprindeligt havde... Det her er min første øvelse, har da aldrig prøvet det her før.. Så jeg bukker og nejer i støvet...

MissBC :-)
7 år siden
7 år siden
#5 Jan Heramb
Fint komponeret MissBC - Man ville jo slet ikke have fornemmet dette voldsomme drama, hvis man "bare" selv var gået uden om lorten. Det skal jeg lige tænke over, på min næste gåtur. :)

De bedste hilsner
Jan
7 år siden
7 år siden
#6 MissBC
jan !

Ja pas på du ikke jokker i en :-D

og tak for de fine ord...

missb
7 år siden
7 år siden
#7 Sigrid Nordberg (S.N.E)
Fedt, at du kan få så meget ned på så kort plads!
7 år siden