Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Det var dét lerfad, hun brændende ønskede sig. Alt for dyrt og fra butikken på Middelaldercenteret, med dybe, levende rødder til gamle tider, magen til det hun havde arvet og mistet. Det var vist en museumskopi fra vikingetiden. Brændt rødt ler udvendigt, blåglaseret indvendigt. At ælte dej i det var at ånde sangen om fortiden, om dagligt brød, om kvindekår; det var at være et led i en kæde dybt forankret i livet . Frysefuldt at dele øjets hvile i den lykkelige dybe blå glans i glasuren med alle formødre.
Fødselsdagsgaven indeholdt et lerfad.
Det var rødglaseret.
Da mistede hun grebet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rodløs er publiceret 20/10-2017 15:28 af Gaia Liv under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 20/10-2017 15:28
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Karoline H. Nielsen (Kachibas)
Fantastisk flot skrevet og - efter min mening - utrolig gribende.

Måske kunne det være sjovt at få noget info omkring hvem hun fik lerfadet af - hvilket relation de havde, og på dem måde måske symbolisere noget forhold der måske braser, idet hun taber lerfadet? Bare højttænkning.

Tak for en god tekst.
6 år siden
6 år siden
#2 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Du skaber dejlige levende billeder og en forventning om mere. Jeg føler mig snydt af ordbegrænsningen. Flot skrevet Gaia.
PS Se lige påordet frysefuldt, skulle det ikke have været frydefuldt.
6 år siden
6 år siden
#3 Michael Nevstrup Andersen (Nevstrup Andersen)
Fint skrevet Gaia. Jeg har selv lige prøvet en Drabble, og det er ret svært hvis man gør det, som man skal. Så får man heller ikke altid lige rettet et ord osv. Når det går så stærkt så tvinger man sindet til at komme op med 'noget'. Jeg tog tid på hvor lang tid min Drabble tog. Jeg skrev min Drabble på under 8min.

Men din historie er fin. Jeg syntes du skriver godt.

Vh M
6 år siden