Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hvad lavede jeg egentligt i går? - jeg klør mig selv i håret og rejser mig op fra sengen.
Jeg prøver at huske det, men det hele føles sådan lidt fjernt.
Var jeg fuld i går? - eller er jeg blevet slået ned siden jeg har hukommelsestab nu? Jeg har ingen tømmermænd, men jeg har ondt et sted i baghovedet. Men hvem har slået mig ned?

Jeg prøver at tjekke min telefon, men der står ikke noget der som kan fortælle mig hvad der er sket i går. Der var ingen sms'er omkring at vi skulle have været i byen i går.
Nå, men det kommer vel nok til mig igen på et eller andet tidspunkt? - tænker jeg.

Jeg sætter mig foran computeren og læser nyhederne på bt.dk. Pludselig ser jeg en titel; mand forklædt som blæksprutte angriber bank.

Jeg føler pludselig, at der er noget som virker bekendt. Var jeg et offer fra banken?
Klik. Artiklen åbnes.

I går blev en smuk vinteraften forvandlet til en sand mareridt. En bank er blevet berøvet af en høj person iklædt i blæksprutte-kostume. Vedkommende havde klippet området ved næsen af, og eneste beskrivelse på personen er, at h*n har stumpnæse.
Vedkommende kom ind i banken med automatpistol og begynder at skyde løs på alle. Der er blevet stjålet i alt 55 tusinde kroner.
Hvis du har set eller hørt noget, så kontakt da venligst politiet.

Jeg føler stadig, at der er noget som ikke helt stemmer her. Jeg kan ikke huske noget som helst, men der er noget der alligevel virker bekendt. Hvad er det, jeg har overset? Hvad er det, jeg har misset?

Jeg kigger hurtigt ud på gangen, og der ser jeg det. Et stykke af et blæksprutte-ærme ligger på gulvet lige der - og stadig husker jeg intet.
Tilfældige ord: blæksprutte, stumpnæse, hukommelsestab, vinteraften, automatpistol

Skriv kommentar

Besvarelsen En bank er blevet røvet er publiceret 26/05-2018 22:28 af Adaline Iris (Amaya) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 26/05-2018 22:28
Besvarelsen er på 302 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Kirstine Enevold (kirstine12)
Jeg var der, tør du høre hvad der skete?
Ironi kan forekomme.
vh
2 år siden
2 år siden
#2 Morten Anders Wallentin Wadt (MortenWadt)
Jeg sætter stor pris på, at du skaber en susoenderet stemning, med rod i hukommelsestabet. Jeg kan se starten på noget sci-fi i din tekst, men der er jeg nok forudindtaget, da jeg er ved at læse Dune. Men ideen om at have en forbindelse til bankrøveriet, enten som røver eller noget helt uforudset er rigtig god.
2 år siden
2 år siden
#3 Christina Kjær Sørensen (Stinapige)
Kan vedkommende have været bankrøver, men måske blevet berøvet på vej hjem fra kuppet? Det vil forklare hukommelsestabet og at det gør ondt i baghovedet, hvis vedkommende er blevet slået ned bagfra.
2 år siden