En kniv, blod1Gåden
Jeg havde bare lige noget, jeg skulle af med, her i en stille stu... [...]
Filosofihulen
14 år siden
4Nattergalen
Min nattergal. Hvorfor svigtede jeg dig ? Jeg nød din stemme, din... [...]
Digte
16 år siden
4En farlig leg
En leg med følelser, tanker og fantasier. · Og livets leg med os. ... [...]
Digte
17 år siden
0Kærlighedens drage
Føler tomhedens smerte. · Ensomhedens savn. · En kærlighed der fors... [...]
Digte
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Joy Hemmingsen
Der er altid ting, man fortryder. Men kan man fortryde på andres vegne?
   Det er mandag. Du har lige hørt det. En kniv i brystet. Du kan høre dig selv skrige indvendig. Det er ikke til at holde ud. Gjorde han det? Eller gjorde hun det selv? Du tuder. Er hidsig. Du kan intet gøre. Vil skrue tiden tilbage. Få hende til at sige noget andet. Bare tilbage, til før telefonen ringede. Før du fik besked.
   Du får sagt farvel. Skal hjem. Falder sammen på gulvet. Det skriger i hovedet. Det kan ikke være sandt. Hun er på hospitalet. En kniv. Blod. Hvor slemt? Hun klarer det. Hvordan? Hvorfor?
   Du flyver hjem. Kigger på skyerne. På jorden. Kan ikke tænke. Er et andet sted. Udenfor dig selv. Ringer fra lufthavnen. Tager bussen hjem. Kan ikke huske. Det er sort. En kniv. Blod. Hvor slemt?
   Bliver hentet. Kommer ind på hospitalet. Det kan ikke være rigtigt. Det må være en fejl. Nej, du kan se det for dig. Endnu en gang.
   Kommer ind på kontoret. Navnet står nederst på tavlen. Med store sorte bogstaver. Nej, mor. En kniv. Blod.
   Har en rose med. Hun vil ikke se dig. Du skriger. Nej, mor. Det kan du ikke. Du er min. Min mor. Tuder. Sygeplejersken prøver at trøste. Hun blev glad for rosen. Det er løgn. Hun er ligeglad.
   Hun er bagved døren. Har lyst til at løbe ind til hende. Selvfølgelig vil hun se dig. Det er en misforståelse. Men sygeplejersken siger nej. En kniv. Blod. Det var slemt!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/05-2001 10:47 af Joy Hemmingsen og er kategoriseret under Livshistorier.

Det er ikke muligt at skrive kommentarer til dette tekst.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.