Seneste kommentarer

24 minutter siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Der er noget galt i Danmark
En vedkommende tekst der fanger læseren, for vi har jo alle et forhold til mor Danmark.

Danmark lærte os at tale, synge og læse.
Danmark behandlede os godt.
Danmark lærte os om demokrati
Danmark lærte os at vi havde ytringsfrihed
Danmark lærte os om kærlighed, omsorg, humor, hygge, satire og debat
Danmark betalte skole læge og pension

Hvem er Danmark?
Danmark det er os

Pernille du giver Danmark en skideballe.
Er det berettiget? Ja på sin vis tror jeg Danmark trænger til det. (Os alle sammen)
Men Pernille jeg bliver ked af det når du vil forlade Danmark, os, skiderikkerne, og mig.
Hvis du rejser og kommer tilbage er jeg bange for du ikke skal forvente at Danmark er blevet god igen sådan af sig selv.
Jeg beder dig forlad os ikke...
Bliv og giv os de skideballer der skal til og som du faktisk er rigtig god til.

;-) Rud
24 minutter siden
25 minutter siden
Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
Røde glente II
Svarkommentar
Kære Clara. Mange tak for feedback. :)
25 minutter siden
1 time, 19 minutter siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Da jeg var fem
En god, meningsfyldt og vedkommende tekst.
Pointen er genial ' jeg ville ønske, at jeg vidste, hvordan jeg skulle bryde mine løfter'
Den læner sig lidt op ad et klassisk digt med gentagelserne som er rigtig godt sat ind.

Et digt skal sætte dig i et bestemt 'rum' og give mening.
Det skal kunne læses eller synges cyklisk ud, som harmoni eller disharmoni med en klar rytme i mol eller dur.
Jeg kan anbefale at du går til en oplæsning f.eks med Søren Ulrik Thomsen eller lytter til Dan Tùrell eller andre gode live oplæsninger. Læg mærke til rytmen :-)

https://www.youtube.com/watch?v=sNwIGQOg_BQ

https://www.youtube.com/watch?v=eZBBLDGHoJg


Jeg kunne godt tænke mig du udfordrede din tekst til et DIGT

Har du en mikrofon kan du optage din oplæsning med programmet Audacity
1 time, 19 minutter siden
1 time, 24 minutter siden
Ansu Orheim (Ansu)
Der er noget galt i Danmark
Hej Pernille,

hørt! Også her 6 år senere - med flot ordvalg og en skøn selvreflektion får du sat rammende ord på kynismen i landet, på egoets voksen. Og ligesom Natasja (især på nummeret Monaco) er det netop selvrefleksionen jeg er mest imponeret over - at du anerkender at du ikke selv er immun over for sygdommen, for frygten og for kontrolmanien. Det er ingen af os - jeg selv har også ligesom alle andre racistiske og nationalistiske tendenser jeg skammer mig over trods jeg er fuldstændig og aldeles overbevist om at nationalisme er vold - at adskille sig selv fra resten af menneskeheden er vold, ligesom det at kalde sig hvid er stupidt ("hvide" er beige/blege - hvid indikerer renhed (...) trods folk med albinisme sjældent ses sådan, og trods ingen indfødte i "koloniserede" lande nogensinde har kaldt deres invadører hvide - den psykologiske korruption blandt europæere især går dybt, jeg tror hele vejen tilbage til Indiens kastesystem og opfindelsen af etnisk/klassistisk hierarki) og det at være stolt af sit fædreland er barnligt som du pointerer - det er letkøbt og doven narcissisme. Og desværre ufatteligt smittende!

Særligt her oven på corona er det utroligt så mange referencer man i DK kan finde til George Orwell's klassiker "1984" - 'Krig er fred, frihed er slaveri, ignorance er styrke'. "Det mest voldelige element i samfund er ignorance" - Emma Goldman

Tak for et stadig relevant og velskrevet essay der næsten er digt i form og som sådan en antitese til kynismen beskrevet. Jeg har fundet stor inspiration og passion i at læse tænkeren Jiddu Krishnamurti som netop fra 1929-1986 stillede sokratiske spørgsmål om samfund, psykologi, evolution og revolution - moderne neurologi understøtter mange af hans argumenter ift. psykologi og stammementalitet/tribalisme. "Den eneste frihed, er frihed fra det kendte".

Mvh Ansu
1 time, 24 minutter siden
2 timer, 20 minutter siden
Ansu Orheim (Ansu)
Forår
Hej Rosa,

woauw, dette digt "Forår" gør sæsonen ære, med varme, originale vendinger og smukke ordvalg hele vejen igennem. Æstetik og det at du skriver med småt og næsten uden tegnsætning fungerer glimrende, og jeg er dybt imponeret over digtet, især originaliteten heri. Eneste kritik er en enkelt af sansningerne - duften af muld. Var den sætning kommet senere ville det fungerer fint, men hvis man som jeg ikke aner hvordan muld dufter (trods jeg er jyde), så bliver man allerede fra start hægtet lidt af og læsningen mere automatisk/mekanisk. I det hele taget tror jeg det er en god ide, særligt med et sansnings- og tidsdigt som dette, at introducere jargonen lidt til at starte med, inden sansningen i starten(råkolde). I en digtsamling ville jargon selvfølgelig allerede være etableret, og dette er første (men ikke sidste!!) tekst jeg læser af dig, men ikke desto mindre vil jeg påpege at jeg blev lidt hægtet af i starten og var lige ved at hoppe videre, men gjorde det gudskelov ikke - "Forår" er original, flot æstetisk og perfekt afrundet. Tak for at dele herinde og lade det ligge fremme i 6 år, trods det forhåbentlig er kommet i en digtsamling :-)

Mvh Ansu
2 timer, 20 minutter siden
2 timer, 29 minutter siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Da jeg var fem
Hej
Jeg er enig med Pia, opdelingen giver det et glidende flow, så teksten virker kortere.
For hver alder, får man lyst til at læse hvad der nu sker.
Og detaljen med at gentage "Jeg bryder ikke mine løfter", gør fortællingen så meget stærkere. De ord bære en smerte, og måske et ønske om, at kunne bryde dem.
Iagttagelserne er skarpe, og ægte.
Tak fordi du delte denne tekst, tror mange kan genkende sig selv i din tekst.
- Camilla
2 timer, 29 minutter siden
2 timer, 36 minutter siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Anatomiske bronkier træer
Interessant tekst at læse, jeg måtte lige google nogle ord.
Men efter det, gav helheden så meget mere mening.
En gemt brik i puslespillet, et uforklarligt fænomen.
Håber der kan graves svar frem.
- Camilla
2 timer, 36 minutter siden
16 timer siden
FlemmingStig
Kilden
Du har din egen indre kilde med livgivende vand - lige som vi andre også har vores, hvis vi ellers lader den strømme - og jeg tror dens udspring ligger et sted hinsides vores fysiske verden, nemlig i en åndelig.

mvh FlemmingStig
16 timer siden
18 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Kilden
Vores hus står på en klippe og ved siden af har vi et vandfald som strømmer ned over klippen. Folk står ofte stille og fotografere det.
Ja, i vores indere har vi en levende kilde, ligesom Jesus sagde til kvinden ved brønden. Det du skriver, er meget opmuntrende og fuld af livs energi. Mvh Inge
18 timer siden
21 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Da jeg var fem
Svarkommentar
Ej, tusind tak for din kommentar! Det skriver jeg bag øret. Og ja, med tiden så bliver man jo mere forsigtig med, hvad man lover og overvejer, om man kan holde løfter eller ej.
Og du har sikkert ret i, at det nok ikke er et digt, men rettere sagt mere en blandet tekst.
21 timer siden
21 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Lys blokerer så let for lys
Svarkommentar
Hej Poul!

Mange tak for at læse med og kommentere, det sætter jeg virkelig pris på! Og ja, i kontrasten sker spændende ting :-) Ikke mindst originalitet - hvilket jeg frygtede med dette digt; at det var en omgang klicheer. Så dejligt at du kommenterer overhovedet, tak for dine fine ord og energi, og god vind frem!

Mvh Ansu
21 timer siden
22 timer siden
Pia Hansen
Da jeg var fem
Hej Clara.

Ja, løfter skal man holde. Helst :-) Men man skal også kunne tilgive sig selv, hvis man ikke kan. Med tiden er jeg blevet meget forsigtig med at love nogen noget.
Det er en meget fin og - fornemmer jeg - smertefyldt - ærlig tekst. Du har bygget den op på en interessant måde, nemlig at du inddeler den i alderstrin, På den måde gør du en lang historie kort- Jeg får på den ene side lyst til at vide mere, på den anden fornemmer jeg en masse "mellem linjerne og behøver ikke umiddelbart en uddybning.
Jeg synes ikke det er et digt, men netop en "blandet tekst." Andre kan dog mener noget andet :-)
Jeg håber flere vil læse og kommentere, for det fortjener din tekst.

Vh. Pia H
22 timer siden
22 timer siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Lys blokerer så let for lys
Lys der blokerer for lys.... når man lige vender den, dem der har det alt for godt, tænker ikke over det, noget, eller ret mange andre....
som du angiver, så skal der mørke til for at se lys
mange opfindelser sker om vinteren i mørke
megen kunst folder sig ud på tilsvarende facon
...det er fantastiske linjer du har gjort. Bravo!
Poul.
22 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Lys blokerer så let for lys
Tusind tak! Jeg vil også lige nævne, at dit digt minder mig meget om sestina genren, måske kender du allerede termen, men hvis du har lyst og er interreseret. så kan du måske slå det op på Poetry Foundation, det er dog engelsk og jeg tror ikke man selv kan skrive derinde, dog kan man læse masser af poesi og blive inspireret. De har massere inde for Sestina, min favorit er nok Reluctant Sestina
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Lys blokerer så let for lys
Svarkommentar
Hej Clara :-)

hold da op, tusind tak for dine ord og for at have læst teksten så grundigt og indlevende - tak, jeg er beæret! Det er en stor hjælp at du peger på gentagelserne som noget godt ift. fremtidige tekster, det er værdsat. God vind frem min ven

Mvh Ansu
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Lad ukrudtet blomstre i haven
Jeg er godt nok nybegynder til have arbejdet, men du forklarer godt og velformuleret, hvordan det forgår, ikke kun med selve arbejdet men også med kollegerne og så tilføjer du lidt humor og liv til teksten.
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Lys blokerer så let for lys
Jeg har næsten ingen ord. Det var et fantastisk digt, jeg elsker, hvordan du gentager dig for både at fremme hvad der er vigtigt og for at virkelig fremme følelserne.
For mig virker det som et meget sårbart og dybt digt.
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Røde glente II
Jeg kan lide, hvordan du gentager dig for at fremme forståelsen og virkelig sætte et præg. Det får mig til at tænke på Reluctant Sestina af Sharon Dolin - et godt engelsk digt med gentagelser for virkelig at vise førelserne og hvad der er vigtigt.
Og så hvordan du ændrer skrive arten til slut, som noget der bryder kæden, det er godt.
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Ungdommens håb og drømme
Det er et meget rørende og ægte digt og jeg kan virkelig mærke dine følelser og tanker, selvom jeg blot er atten og selvom jeg ikke kan relaterer, synes jeg, at det er smukt skrevet.
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Clara Tabo (ClaTab)
Bjørnen
Det er en spændende og nervepirrende historie, der fik mig helt ude på kanten af stolen, mens jeg omklamrede min telefon. Desværre sker dette også ude i verden, så man håber bare, at det ender godt.
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 12 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Mænd kan også
Hej Ann :)
Både mænd og kvinder kan.
Opføre sig som bitches eller "store mænd".
Det er helt korrekt.
At de af og til hjælper til.
I livets store spil...

D
1 dag, 12 timer siden
1 dag, 14 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Kære Oliver
Svarkommentar
Hej LH :)
Er glad for at mit digt også kan mærkes.
Oliver er det bedste der er sket for mig i denne Verden.

Tak for kommentar.

D
1 dag, 14 timer siden
1 dag, 14 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Kære Oliver
Svarkommentar
Hej Mette :)

Så længe mine skriverier finder genklang hos andre har de et formål.
At miste sin bedste ven er hårdt.
Jeg er dog sikker på at han fandt fred.
Til vi mødes igen...

Tak for kommentar og omsorg.

D
1 dag, 14 timer siden
1 dag, 14 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Kære Oliver
Svarkommentar
Hej Camilla :)

Ja det er hårdt. Især fordi jeg følte at han var en del af familien :D
Jeg elsker den kat overalt på Jorden.
Han er min bedste ven. Jeg kan kun tænke på at han nu kan være hos alle dem jeg kender der er "taget i forvejen".
Jeg kender squ snart flere døde end levende. Så jeg er ikke længere bange for at dø.

Tak for kommentar og tanker.

D
1 dag, 14 timer siden
1 dag, 15 timer siden
Uffe Markmann (ny skriverkarl)
Bjørnen
Svarkommentar
Ja Ulla og denne her er faktisk bygget på en virkelig begivenhed med mig selv som deltager. Og jeg var ikke fiskeren :)
1 dag, 15 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

185Camilla Diedrich (PoemsbyC)
87Niels Cenius (Snowlion)
81Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
69Rud Stenfisker (Stenfisker)
35Niels Engdal (evighedsblomst)
31Inge Erhard (Inghard)
26Uffe Markmann (ny skriverkarl)
24Christina Harritz (Anniina)
23Mette Boe Christensen (MollyTrine)
23Mira Lindgren (NostalgiskPianist)
22Ulla Hexibru (heksemutter)
20Ansu Orheim (Ansu)
18Maria jayashree (MariaMolgaard)
17Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Camilla Morpheus (Morpheus)
16Anne-Marie Appelt Kjærside (Anne-Marie AK)
16Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
16Görkem Acar (grkemacar)
16Ruben Bols (rubbie)
16Lejsy Storm
15Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
15Poul Brasch (Blækhuset)
12Derck
11Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
11Regn Christian Gotfredsen (Regn0nfire)
10Hans Ib Noe Hansen
10Marie Skov (Manya)
10Morten Rasmussen (Burningmoon)
9Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter)
8Signe Unmack Larsen (Unmack)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

119Camilla Diedrich (PoemsbyC)
66Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
62Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
53Anne-Marie Appelt Kjærside (Anne-Marie AK)
42Claus Poulsen (ClPollux)
42Christina Harritz (Anniina)
39Finn Prang (Fipra)
34Nicolas Jessen
30Uffe Markmann (ny skriverkarl)
29Sys Høj (Forårsglad)
28Mette Boe Christensen (MollyTrine)
26Hans Ib Noe Hansen
25Ulla Hexibru (heksemutter)
24Niels Cenius (Snowlion)
23Rud Stenfisker (Stenfisker)
23Maria jayashree (MariaMolgaard)
22Ann R. Sørensen (Savanti)
21Mira Lindgren (NostalgiskPianist)
19Per Nordigarden (Nordigarden)
18Lyssandra Jazsmina Guldager Mikkelsen (Lyssandra Jaz)
17Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
16Niels Engdal (evighedsblomst)
15Regn Christian Gotfredsen (Regn0nfire)
15Sofia Klingberg (Sofiarta)
15Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
13Ruben Bols (rubbie)
12Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
11Camilla Morpheus (Morpheus)
11Ansu Orheim (Ansu)
11Nanna M. L. Rasmussen