Kommentarer til Poul Erik Pedersen


5 dage siden
Cloe 03
November er ikke, som den var engang. Solso...
Tak for dit november skriv
Det har sneet på Fyn og vi nyder det hvide smukke sne landskab
Vi nyder lyset og den kølige luft
De sidse tre år har vi haft sne her i november og for to år siden hvid jul
Alt er blevet stille , blidt og smukt
i går gik jeg tur i snevejret mens det sneede
Til sidst ligenede jeg en snemand
Efter årests skønhed med de mange blade i forkellige farver og træer der hviler '
Kalder på fordybelse , afslapning , Ro og samle energi
Lærer os at slappe af .
Hvis vi hører efter
'
5 dage siden
14 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
November er ikke, som den var engang. Solso...
Svarkommentar
Hej Mette
Mange tak for din kommentar. Det er lidt pudsigt - og du har fuldstændig ret - for samtidig med jeg lagde skrivet ind her sendte jeg teksten til Kristeligt Dagblad, som satte det i avisen dagen efter, endda med et stor flot fotografi af træer i november.

Kom med al den kritik du kan, for du har noget at ha den i. jeg kan sagtens tåle den. Teksten er meget, som jeg ser og føler og der står ikke så meget mellem linjerne, som i mange digte eller mere svævende / drømmende / uudgrundelige skriv.

Når jeg har kronikker i aviser, får jeg en del kommentarer og nogle af dem er absolut ikke konstruktive. Ja er der holdninger i, som der jo er i mange kronikker er der altid nogle som bliver lidt aggressive.

Tak for din kommentar :o)
14 dage siden
17 dage siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
November er ikke, som den var engang. Solso...
Hej Poul Erik.
Det er meget velskrevet, og min fornemmelse siger, teksten også er overvejet næsten i hver enkelt sætning. - Selvom det er et essay, kunne det jo godt være en del af en kronik ? For at sige det på en anden måde, så synes jeg, der er lagt meget lidt ud til læseren, det er ligesom mere en konstatering af vores alles november. Men jeg ved jo, du så tit tænker i naturens cyklus, og det knytter jeg mig til, og håber du kan tåle en lille smule kritik. - Og som du skriver, bliver solsorten forvirret over varmegraderne, naturens cyklus er ikke mere, som den var engang. Jeg læste for resten noget om jordens hældning der har vendt sig, og som måske også spiller ind, - men jeg ved ikke, om det passer. -
17 dage siden
27 dage siden
Anna Andersen (Anna-Sara)
Efterår
Flot! Fin beskrivelse af efteråret, og hvad det gør ved os.
27 dage siden
28 dage siden
David Hansen (David H)
Efterår 2
Hej Poul
Tak for en tur i skoven, hvor man skal være på vagt for at finde de rette svampe der gemmer sig, og hvor fantasien spirer og gør skoven levende selvom undergang truer årstiden.
Tak for læsning.
Mvh. David
28 dage siden
28 dage siden
Inge Erhard (Inghard)
Efterår 2
Du beskriver efterårsstemningen med dens skiftende sener på en udsædvanlig fin digterisk måde. Selv savnede jeg både forår og efterår stemningen i vores mange udenlands år.
28 dage siden
28 dage siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Efterår
Hej Poul Erik. Et efterårsdigt jeg godt kan relatere til med følelser, kan godt lide du skriver: "Så ser jeg en skygge af den jeg var forsvinde i lyset af den jeg bliver", ligesom de to første linjer. Efteråret er også tankernes årstid, tanker der udspringer sammen med naturens cyklus. Sådan er der så meget smukt ved den natur der påvirker os.
28 dage siden
29 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Efterår 2
Hej Poul
Et smukt melankolsk årstidsdigt, der giver fine billeder på nethinden. Jeg kan tydeligt mærke du kender "din skov" og "dine svampe " .
Tak for ordene fra Ulla
29 dage siden
29 dage siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Efterår
Så smukt..står selv samme sted, vurderer de næste træk... der skal gøre livets efterår til noget målrettet og indholdsfyldt. Tak for dejlig læsning. Poul.
29 dage siden
29 dage siden
Hans Ib Noe Hansen
Efterår
Smukt og poetisk. Livets efterår, erfaring der giver liv. Mvh. Hans Ib
29 dage siden
1 måned, 7 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Svampehunde
Svarkommentar
Hej Mette
Tak for dit svar og reflektioner. Ja vi har sikkert alle navnesøstre og brødre, som vi ikke er vilde med.
1 måned, 7 dage siden
1 måned, 17 dage siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Svampehunde
Hej Poul Erik.
Rigtigt fint lille digt, på mange måder faktisk bedre end nogle af dine lange digte. De enkle og korte linjer giver ekstra store associationer. Beskrivelsen af "hende Mette" som "blåsort", læser jeg politisk, og det er rigtigt, hun er begge dele, både blå og sort, men kun sjældent lidt rød i munden. - Desværre er jeg navnesøster til hende - statsministeren, det kan jeg godt blive sur over. Men i denne verden hjælper så meget, når man går stille alene og lader tankerne falde til ro, naturen healer altid så godt.
1 måned, 17 dage siden
1 måned, 20 dage siden
Lars Bahlsen (Bahlsen)
Svampehunde
Jeg blander ikke selv politik med virkeligheden, men jeg synes det er rigtigt godt.
1 måned, 20 dage siden
2 måneder, 12 dage siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Vesterhavets fråde
Hej Poul Erik :)

Sanseligt og betagende.
Et sansernes overdrev på den cool måde.
At mærke; at være:
Sanseligt Magterne til ære!

Tak for at dele din smukke sansernes poesi.

D
2 måneder, 12 dage siden
2 måneder, 15 dage siden
Hans Ib Noe Hansen
Vesterhavets fråde
Stemningsfyldt og smuk. Men også med nogle mystiske skismaer mellem noget farligt og noget godt, der gør teksten både smuk og interessante....
2 måneder, 15 dage siden
2 måneder, 17 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Vesterhavets fråde
Hej Poul
Det er en flot beskrivelse af havet og dets kraft.
Jeg nød at læse med næsten som at være der selv.
Tak for ordene fra Ulla
2 måneder, 17 dage siden
2 måneder, 18 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Ramt af SCAD og skrøbeligheden rykker tætte...
Svarkommentar
Kære Ansu
Mange tak for dit skriv og tanker. Det er altid spændende at læse, hvad du har på hjerte. Du har meget viden om mangt og meget og formidler det godt og empatisk. Tak. PoulErik
2 måneder, 18 dage siden
3 måneder, 3 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Ramt af SCAD og skrøbeligheden rykker tætte...
Kære Poul Erik,

for det første = skøn musik! Jeg hørte den inden læsning, og igen efter. Melankolsk men styrkende, rar og ægte lyrik, og en uforstilt og underspillet musikvideo. Tak for at dele rørende visuelt såvel som rørende audio.

Det kan være så forfærdeligt at føle sin krop være tæt på at give helt op. At føle døden så tæt på, i sig selv, ikke som noget abstrakt og romantiseret men noget helt konkret.

Jeg er virkelig ked af at du skulle igennem så skræmmende og pinefuld en oplevelse! At det oven i købet skete foran din hustru er jo på en måde heldigt, så hun kunne hjælpe og være der for dig, men samtidig forfærdeligt - det gør så ondt at have ondt foran elskede og se deres rædsel i øjnene, hvis man altså overhovedet kan registrere noget under så voldsomt et anfald? Lidt over en uge på sygehus lyder voldsomt skræmmende, for en frihedselsker som dig - ikke at jeg kender dig selvfølgelig. Gudskelov for din livlige fantasi -

"You humans dream the most horrible nightmares... but also the most beautiful dreams"
- et rumvæsen til en astronaut spillet af Jodie Forster, i filmen "Contact" (baseret på Carl Sagans bog af samme navn, om det psykologiske aspekt af mødet med andet liv i rummet).

Jeg ved dog at du har et godt hjerte, der har banket hårdt for andre, med øjnene åbne og hagen hævet. Fortsat. Og energien i dine ord, alt det mellem linjerne som jeg tolker dem, er jeg sikker på at du vil gå den sidste rejse, som du har gået dine forrige - med bevidsthed. I et andet tempo, et skridt ad gangen.

Det er stærkt af dig, virkelig, at skrive at det var rart ikke at være alene i det. Virkelig. Det føles måske ikke sådan, men det er jo en gave du giver dine elskede, at deres hjerter får lov til at banke et ekstra slag for dig. Et frø sået, gødet med tårer men spirende blomsterbed og svampebuffet. Du må om nogen kende til det givende at give.

Jeg har selv altid haft hjertesmerter pga PTSD, hvor dissociation/chok-tilstand kan føles som at hjertet er stoppet; fordi kroppen og de indre organer lukker ned, med hjertet slående langt langsommere, i dyreriget for at det skal gøre mindre ondt at blive spist af rovdyr. Efter 15-16 års terapi er Qi Gong-fysioterapi min største gevinst = at bevæge sig langsomt, som var man vand, i vand, i selvomsorgs-givende flow, udforskende tid, rum og selvet, uden at definere det; hvilket sker af sig selv. Evt. kombineret med Tankefeltsterapi og Somatic Experiencing-tapping, regulerer det blodomløbet, afstresser, og kan laves hvor som helst når som helst. Desuden er det tantra og dynamisk meditation i ét, idet regulering af blodomløb selvfølgelig påvirker alt; psykologi, krop og sjæl. Jeg tror jeg, og min krop, var bukket under for længe siden uden Qi Gong, introduceret i barndommen. Men råd er selvfølgelig billige - din vej i rejsen er din og din alene.

"Mørket i mørket - porten til al forståelse" - Lao Tzu, daoistisk lærer (daoisme = psykologien/filosofien bag fysioterapien Qi Gong).

Tak for en inspirerende og poetisk tekst, der er gemt og ikke læst for sidste gang. "RIP, rest in peace... In fact, fuck RIP; S.D, I want you to live through me. LTM: Live. Through. Me." - Lowkey, til hans bror der mistede livet til selvmord, på "Bars for my brother" (der er en lyrik-video på Youtube som er hjælpsom til at følge de hurtige ord, men advarsel: de fleste græder når de hører og læser den)

Kærlig hilsen og med uden forventning om svar, Ansu
3 måneder, 3 dage siden
3 måneder, 19 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Ramt af SCAD
Svarkommentar
Tak Mette for de varme ord. Ja det går som det skal nu, hvor jeg blot skal passe på ikke at blive forpustet og løfte tunge ting. Små ture i skoven er der givet grønt lys for og jeg finder da også kantareller nu.

Du har fuldstændig ret i at en del af os lidt ældre efterhånden sætter mere og mere pris på livet og nyder det i det nære. For det er i de ting jeg gør til daglig og dem jeg lever med hver dag, hvor roen og glæden kan komme.

Den store verden omkring os giver ikke ro og glæde (klima, biodiversitet og krige).

PS onsdag den 19. juli havde mit store essay om gamle bevaringsværdige træer i Politikken.
3 måneder, 19 dage siden
3 måneder, 19 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Ramt af SCAD
Svarkommentar
Tak for de lunende ord Daniel. Ja også holder jeg forhåbentlig en del år endnu, hvor jeg kan gøre de ting jeg holder af og nyde det nære.
3 måneder, 19 dage siden
3 måneder, 19 dage siden
Poul Erik Pedersen (Poulerik)
Ramt af SCAD
Svarkommentar
Tak Inge. Det går fremad som det skal; men der er selvfølgelig mange begrænsninger nu.
3 måneder, 19 dage siden
3 måneder, 19 dage siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Ramt af SCAD
Hej Poul Erik.
Godt det ikke var en blodprop, trods alt. Det tyder på, at du kommer over det nu, men det må have været en forskrækkelse uden lige, og at du troede, du skulle dø, forstår jeg godt. Måske var du heldig alligevel. Jeg tror, der er mange af os ældre der lærer at holde af livet time for time i en anderledes ro, end de fleste unge gør. Det oplever jeg ihvertfald selv. Pas på dig selv, er næsten det bedste jeg kan sige. Ellers godt skrevet, direkte fra smilet i en andens ansigt, og dernæst smidt lige over i chokket over smerten og indlæggelse. - Der er så meget i livet der er uforudsigeligt.
3 måneder, 19 dage siden
3 måneder, 24 dage siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Ramt af SCAD
Hej Poul Erik :)
Godt du holder ved livet trods alt.
Og godt at høre fra dig.
Agn. digtet: Fine rim og struktur.

D
3 måneder, 24 dage siden
3 måneder, 24 dage siden
Inge Erhard (Inghard)
Ramt af SCAD
Det godt du klarede den, håber du har det godt, også rart at høre fra dig.
Mvh Inge
3 måneder, 24 dage siden
5 måneder, 4 dage siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Midsommertanker
Hej Poul Erik. Jeg kan godt lide din måde at begynde essayet på, og især de sidste fire linjer som rummer sandheder der skaber perspektiv sammen med en dybere poesi. Fremtiden er uvis, også selvom vi tror, vi kan skimte den lidt. - Men med ordene i de fire linjer, er det som et se en hånd række et stykke ind i fremtiden med håb om skønhed, i nuet, fra nuet, og lige her hvor alting hele tiden begynder. Smukt skrevet.
5 måneder, 4 dage siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

136David Hansen (David H)
103Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
63Maïa Westh (MaiiaW)
57Niels Cenius (Snowlion)
46Hawraa Ghaieb (Hawraa)
43Ulla Hexibru (heksemutter)
31Mette Boe Christensen (MollyTrine)
30Christina Harritz (Anniina)
30Ansu Orheim (Ansu)
29Camilla Diedrich (PoemsbyC)
28Poul Erik Pedersen (Poulerik)
27Helge Christensen (bejser)
26Jens Albæk (Bertil Mølgaard)
22Inge Erhard (Inghard)
22Lejsy Storm
21Pia Hansen
18Lars Bahlsen (Bahlsen)
18Cloe 03
17Flemming Dyremose (Saefir)
15Poul Brasch (Blækhuset)
13Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
13Rud Stenfisker (Stenfisker)
12Lars Bertram (Bertram_Merlin)
12Anna Andersen (Anna-Sara)
11Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
11Thomas Bech Andersen (thomasbech)
11Torben Larssen (Ramox)
10Hans Ib Noe Hansen
9Bente Snapper (Bo Snapper)
9Drømmedigteren

Flest modtagne

Seneste 100 dage

96Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
73Ulla Hexibru (heksemutter)
58Camilla Diedrich (PoemsbyC)
52Christina Harritz (Anniina)
50Maïa Westh (MaiiaW)
45Hawraa Ghaieb (Hawraa)
39David Hansen (David H)
35Ansu Orheim (Ansu)
30Helge Christensen (bejser)
29Mette Boe Christensen (MollyTrine)
28Benjamin Storm Linnebjerg (Storm Linnebjerg)
26Hans Ib Noe Hansen
24Niels Cenius (Snowlion)
21Ove Nielsen (Confucius)
21Inge Erhard (Inghard)
20Sys Høj (Forårsglad)
20Flemming Dyremose (Saefir)
19Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
18Anna Andersen (Anna-Sara)
17Henning Kipling (kipling)
16Torben Larssen (Ramox)
15Henning Nørgård
15Poul Erik Pedersen (Poulerik)
15Görkem Acar (grkemacar)
14Lea Siv (L. Siv)
13Claus Poulsen (ClPollux)
12Poul Brasch (Blækhuset)
11Lars Bertram (Bertram_Merlin)
11Rud Stenfisker (Stenfisker)
10Rayana Khamzatova (RKhamzatova)