Kommentarer til Thorvald Rex


5 år siden
Sarah Emilie Sloth Thorup (SarahEmilie)
Ørken
Jeg kan godt lide det digt.
Jeg ser det symbolsk, men det
kan sikkert fortolkes på mange
måder. :)
5 år siden
5 år siden
Sofie Lykke Ring (PizzaLykke)
Side 9
Spændende digt, spændende tanker. At ende som side 9 pige, er vel drømmen for nogen og ens værste mareridt for andre? Lad os håbe hun er glad! Jeg er ihvertfald glad for du delte historien her. :)
5 år siden
5 år siden
Kåemer Asmussen (Kåemer)
Ørken
Et digt, prosadigt. Det vil jeg kalde det. Teksten kan vel læses bogstaveligt om en der dør er ved dø af tørst i ørkenen, men det kan også læses symbolsk, som billede på en længsel - hvilket den sidste sætning tyder på. Meget fint, meget intenst.

Kåemer
5 år siden
5 år siden
Natasja Fichera (Natasjafgr)
Beduggede ruder
Voldsomt. Ubehaligt. Og virkeligt godt.
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Dygtig
Svarkommentar
Hej Preben. Ja, det er essensen af mine skriverier. I hvert fald en del af den. Jeg forsøger at ramme noget banalt, råt og direkte. Noget der er hårdt og uden medlidenhed. Hvis du er mere til digte i den anden ende af skalaen, har jeg også det. For eksempel har jeg lagt et op der hedder "Krematorium" - det er stort set modsætningen til dette, rent sprogligt.
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Dygtig
Svarkommentar
Tak for din ros. Jeg sætter stor pris på det :-)
5 år siden
5 år siden
Preben Einar Fuglsang (prefu)
Dygtig
Hej T.R.
Hvem man taler eller skriver til i den form, er mig en gåde. Utrolig ordinært hvis man er til sammensætning af ord, i den ende af skalaen. Er det essensen af sprogblomsten, så tak for kaffe.
Venligst.
5 år siden
5 år siden
Djani Sejd
Dygtig
Godmorgen:) Det er spot on, dit digt...synes jeg. Ikke overflødige ord, ingen unødvendige beskrivelser - kun den rå følelse. Og så kan alle sådan relatere på et hvilket som helst niveau, for du har blot opsat en ramme. En talerstol til følelsen vrede:) Flot - venligst Djani
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Elvira
Svarkommentar
Tak for din kommentar. Det var godt nok ikke min hensigt at spørgsmålene skulle virke "retoriske". Tværtimod. Tanken er at spørgsmålene skal fremstå helt-ind-til-knoglen konkrete. Altså, et udtryk for kaotisk desperation, på sin mest banale vis. Men jeg er glad for at du nævner det - for så har jeg noget at arbejde videre med.
5 år siden
5 år siden
Mille Torp Steffensen (Mille.elizabeth)
Elvira
Fede besjælinger og personificeringer. Kan godt lide måden du benytter de retoriske spørgsmål til at man selv sætter spørgsmålstegn ved dem.
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Elvira
Svarkommentar
Tak for kommentaren, Amalie.
5 år siden
5 år siden
Amalie S. Hjarsen (Malle2684)
Elvira
Jeg syntes virkelig det er et godt digt!
Det har en dybde, som fremkalder en masse billeder med dine beskrivende ord!
Super godt skrevet
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Beduggede ruder
Svarkommentar
Hej Martin. Tak for din kommentar. Jeg forsøger nok at ramme "afstumpet, pervateret sadist" snarer end "sociopat", men "American Psycho" læner sig lidt derop af, hæhæ.
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Beduggede ruder
Svarkommentar
Wauw. Det er nok den bedste feedback jeg længe har fået. Ikke så meget fordi du italesætter nogle ting der fungerer for dig, men fordi du går knivskarpt til værks i din analyse. Jeg har været meget i tvivl om mine billeder var forståelige - men du har tydeligvis fået de store linjer med! Skønt. Jeg sætter enorm stor pris på kvalitetsfeedback som denne, og det er ualmindeligt lækkert, at du fortæller præcist, hvor digtet taber dig. Det kan jeg bruge til noget. Så tak! Jeg håber at du vil kommentere på flere af mine digte. Jeg vil i hvertfald kommentere på dine. Du er en spænende kunstner og eksplosiv digter, så det glæder jeg mig til.
5 år siden
5 år siden
Thorvald Rex (Sprogblomsten)
Krematorium
Svarkommentar
Hej Inge

Mange tak for dine flotte ord. Det er første gang jeg deler mine digte, så det betyder meget!

Mvh
Thorvald
5 år siden
5 år siden
Inge Erhard (Inghard)
Krematorium
Du har uden tvivl et større talent antager du selv har skrevet det. Synes til og med din stil ligger over din alder. Det virker dystert ligesom dine andre digte, men det sklal der også talent til.
Mvh Inge
5 år siden
5 år siden
deGroot
Beduggede ruder
Du lykkes med rigtig meget i det her digt! Det kan være svært både at skrive poetisk og samtidig gøre sine billeder tydelige. Du har en meget god sans for, hvornår et billede går an, og hvornår noget skal uddybes.

Fx er jeg meget glad for, at du ikke bare skriver "der lokker vredestårer frem," men uddyber "hendes tårer". Hvis der ikke stod "hendes tårer," ville resten af digtet være et mysterie. Hvad er det, der foregår? Hvem er det som græder? Hvem går det ud over?
Der var engang en som kritiserede mine digte for at være for dunkle og uforståelige. Hun savnede, at jeg "idiotsikrede" mine digte, så "sådan en som hende" kunne forstå, hvad der stod. Det har jeg siden hen tænkt over. Måske skal man ikke "idiotsikre" sine digte, men huske at være lidt pædagogisk og sanselig. Alene det, at du uddyber "vredestårer" som "hendes tårer" er sådan en pædagogisk teknik, jeg er meget glad for. Man kan jo også tænke: Hvis tårer er det? Er det jegets tårer? Er det en dudes tårer? Hvem græder? Det er dejligt, at det bliver uddybet og at der er noget rytme i det. Hverken for meget eller for lidt.

De her linjer kan jeg også læse ind i:

"Kondensdråber formes på indersiden af de
farveløse vægge, som tyndsjasket maling på glas;
hendes fængsel, mit vindue,
og hun danser for mig,"

Det er jo meget smart at kalde plastiksækken for "farveløse vægge," da det giver mulighed for nye billeder. Tyndsjasket maling på glas, hendes fængsel, mit vindue. Fra hendes perspektiv et fængsel, fra jegets et vindue. Det er knivskarpt, synes jeg! Og så kan jeg godt lide, at plastiksækken bliver farveløse vægge (eller bør der ikke stå gennemsigtige vægge?), som bliver et fængsel samtidig med et vindue. Det er i grunden meget elegant, et billede i bevægelse, der giver mening og uddyber.

Jeg ved ikke, hvad "en folietamponeret Nielfisk" er, så den sammenligningen går hen over hovedet på mig.

Jeg kan godt lide springet fra:

min rus, hendes liv -
nej, mit liv!

At jeget korrigerer sig selv i sin tankestrøm. Det giver en idé om jegets konflikt med hende her. Og konflikten med sig selv.

Jeg selv ser alt for mange Disney-tegnefilm til, at jeg har lyst til at skrive "en jitterbug med tyngdepunkt i røvhullet" eller " vakuum i mundvigen, af sug/der får trykket til at vokse og lefle,/lefle for de violette springkar;/ hendes ansigt, min pik -"

Men jeg synes, at de "grove ord" som pik og røvhul (åh, jeg føler mig så from og kristen!) passer godt ind her. Det er jo kun godt, at du har din tone og interesse og stemme, så fortsæt med at have modet til at skrive det, der falder dig ind. Men det er ikke de ord, der er det spændende, men den eksistentielle konflikt som jeget har med sig selv og kærligheden, og dine fine sans for sproglige billeder. Der er et billedsprog, du bør eksperimentere med i fremtiden.

Der er nogle ting, jeg ikke helt forstår:

"med lykke om hals;
min lykke,
og et Paradissyndikat"

Hvad er det for en lykke? Hvad er et Paradissyndikat? ... Hvis du prøver at lave en ordleg, hvor lykke skal forstås som løkke, går det helt hen over hovedet på mig. Så er det nok bedre at skrive "løkke". Skriv det som det er (:

min lille hoptimist i vindueskammen;
pardans.

Her bliver jeg lidt i tvivl, om "vindueskarmen" er den virkelige vindueskarm, hvor kvælningen foregår (sådan læste jeg det først) eller vindueskarmen i plastiksækken som gennemsigtige vægge. Det bliver måske lidt for ambitiøst. Jeg har svært ved at se en vindueskarm i plastiksækken, da hele væggen er gennemsigtig, og der derfor ikke er nogen vinduer.
Hoptimist er en meget sjov opfindelse. Det giver også noget lune til jeget.

Det blev en nærsynet nærlæsning! Men der er også meget at tage fat i, synes jeg. Jeg glæder mig til at læse mere af dig herinde på Fyldepennen! Det er i grunden en fremragende side som mange flere digtende bør bruge af! Måske burde jeg lave lidt reklame på Youtube.

Må inspirationen være med dig!
5 år siden
5 år siden
Martin Michael Jakobsen (Marver)
Beduggede ruder
Jeg tænker straks American psyco og føler, at der står en skuffelse bag
5 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

163David Hansen (David H)
99Hawraa Ghaieb (Hawraa)
96Ulla Hexibru (heksemutter)
87Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
84Niels Cenius (Snowlion)
79Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
58Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
42Mette Boe Christensen (MollyTrine)
41Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
39Ida Petersen (Drømmedigteren)
35Inge Erhard (Inghard)
29Camilla Diedrich (PoemsbyC)
26Cecilie Hansen (ciliehansen)
23Cloe 03
22Jytte Irene Møller (Grammy)
21Christina Harritz (Anniina)
20Hans Ib Noe Hansen
18Anna Andersen (Anna-Sara)
16Poul Erik Pedersen (Poulerik)
15Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
15Pia Hansen
13Morten Rasmussen (Burningmoon)
13Jeshua Fink (DigitalKitsch)
13Lars Bahlsen (Bahlsen)
12Lejsy Storm
10Mille Millet (Mille Mille)
10Hans Christian Østergaard (Afblomstret)
9Maria Madsen (Maria77)
8Nina Rita Pape (ninapape)
8Nik Knudsen (LangtfraIngenting)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

105Hawraa Ghaieb (Hawraa)
94Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
81Ulla Hexibru (heksemutter)
65David Hansen (David H)
63Camilla Diedrich (PoemsbyC)
60Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
58Christina Harritz (Anniina)
56Niels Cenius (Snowlion)
55Anna Andersen (Anna-Sara)
39Mette Boe Christensen (MollyTrine)
37Sys Høj (Forårsglad)
37Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
35Jytte Irene Møller (Grammy)
34Nik Knudsen (LangtfraIngenting)
31Hans Ib Noe Hansen
30Cecilie Hansen (ciliehansen)
25Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
24Inge Erhard (Inghard)
20Walther Vium (Bob Hønsestige Livline)
19Poul Erik Pedersen (Poulerik)
18Ida Petersen (Drømmedigteren)
17Henning Kipling (kipling)
15Henning Nørgård
15Nina Rita Pape (ninapape)
15Ove Nielsen (Confucius)
14Lars Bahlsen (Bahlsen)
14Maïa Westh (MaiiaW)
13Lejsy Storm
12Hans Christian Østergaard (Afblomstret)
12Christian de Groot-Poulsen (de Groot)