0Minder kan blegne - lev i nuet
I hele den mørke og triste januar gik jeg og glædede mig til at g... [...]
Essays
16 år siden
2Kresten
Den lille hvide pille kom ned i det hemmelige smykkeskrin i natbo... [...]
Noveller
16 år siden
2Forårsfornemmelser
Dagen starter med en rigtig dejlig fornemmelse i hele kroppen. De... [...]
Essays
16 år siden
0Størst er kærligheden
Sommernattens små hyggelige lyde krøb ind af vinduet, som stod på... [...]
Noveller
17 år siden
3Min bøn blev hørt
En af de barndomserindringer, som jævnligt dukker op i mine tanke... [...]
Livshistorier
17 år siden
0Morgenstemning
Jeg vågnede i morges lidt over 4. Det var ikke rigtig lyst endnu ... [...]
Essays
18 år siden
3En lille erindring - 1. kapitel
Min tidligste barndom · Jeg kom til verden som et ønskebarn en dejl... [...]
Livshistorier
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kai Evald (f. 1942)
Jeg vågnede i morges lidt over 4. Det var ikke rigtig lyst endnu - underligt så hurtigt dagene bliver kortere. Men gennem sprækken i gardinet kunne jeg se, at et tæt skydække holdt solens stråler borte, og på den måde bidrog til min lidt forstemte følelse af, at vi allerede er på vej mod den mørke tid af året.

Men jeg blev glad igen.

På trods af halvmørket hørte jeg, at solsortehannen var stået op og i fuld gang med sit søde krydderi for øregangen. Sarte og bløde fløjtetoner fra taget lige uden for mit vindue fandt vej ind og fik en varm følelse til at brede sig i mig.

Det vækkede lyse minder om andre dejlige sommermorgener.

En tur med hunden i skoven, når solen er ved at stå op. Gå lige så stille og være en del af stilheden, som lader fuglesangen folde sig rigtigt ud - selv hunden fornemmer det og lunter roligt og stille af sted med snuden tæt over jorden.

På sådan en tur møder vi som regel rådyrene, der græsser videre, selv om vi kommer ret tæt på. Flere gange har vi også mødt Mikkel Ræv komme luntende på vej hjem fra nattens jagt.

Der dukkede også andre minder op.

Et par fra min barndom og mit første besøg i København.

For 52 år siden var jeg med min mor på familiebesøg i hovedstaden, hvor vi overnattede hos en moster, som da boede i en af de små smalle gader på Nørrebro. Pludselig i nat fornemmede jeg en sommermorgen, hvor jeg vågnede med nogle af solens første stråler og hørte byen vågne - gå fra stilheden over til storby lydene. Det var dengang, der stadig kørte sporvogne, og der kom mælkedrenge klaprende på træsko op og ned ad bagtrapperne.

Vi rejste hjem fra København med nattoget, og nu stod indtrykkene af den helt anderledes morgenstemning hjemme pludselig tydeligt i erindringen. Komme hjem en tidlig morgenstund til de kendte frie omgivelser med fuglesang og møde far i gang med at fodre duerne i haven.

Så var der rigtig sat gang i den tidlige morgenfantasi.

Stemningen fra min barndoms å dukkede også op. Her satte vi drenge fiskesnører ud om aftenen og gik så ud ved solopgang og røgtede snørerne. Og var vi heldige blev der budt på stegt ål til aftensmad.

Men nu et halvt århundrede efter er det ikke glæden ved selvfangede ål, der melder sig. Men stemningen ved at gå over græsmarkerne med halvvågne kreaturer, gennem en lille skov med sit mylder af fuglesang og ned til åen, hvor den opgående sol tegner et helt specielt mønster af lys i det stille glidende åløb.

Med lyse minder i hukommelsen faldt jeg i søvn igen - og er nu parat til at tage imod den nye dag og være opmærksom på at holde mig åben for de oplevelser, der også i dag kan fæstne sig som lyse minder.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/07-2006 15:13 af Kai Evald (Kava) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 484 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.