8 måneder, 9 dage siden

Kuk kuk, kuk kuk

Dagen i dag
Salomon
7 år siden
Overgangen fra en hjerneh...
Camilla Rasm...
7 år siden
Så er det nu
Josephine Lø...
8 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
8 år siden
13.09.2016
Marianne Mar...
6 år siden
The last soppetur
Olivia Birch...
7 år siden
Skøn sommer og smart syma...
Michala Esch...
12 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
4 år siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
7 år siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
9 år siden
Der bliver snart stille :...
Kellany Bram...
9 år siden
Og patterne er blevet læn...
Neola
1 år, 5 måneder siden
De første dage
Michala Esch...
13 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
6 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
6 år siden
Så her er jeg.......
Anonymusmama
4 år siden
De ligger der.
Ruth Christe...
6 år siden
13 dag på fyldepennen. Er...
Gaffa Brandt
9 år siden
sofaen eller.......
Hanna Fink (...
9 år siden
Normalvis nyder jeg ikke ...
Kasper Lund ...
7 år siden
Sidste udstillingsdag
Hanna Fink (...
8 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
6 år siden
Stemme
Halina Abram...
5 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
7 år siden
Hvis jeg var en fisk ...
Halina Abram...
5 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
8 år siden
Flot fyr.
Ruth Christe...
6 år siden
Anden bog started
JesperSB
1 år, 5 måneder siden
De første år
Camilla Grub...
9 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
3 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
6 år siden
Cykelmareridtet og satans...
Carla Krogh ...
7 år siden
Vindstille julefrokost
Olivia Birch...
7 år siden
Vælg ikke tigeren, Martin
Olivia Birch...
7 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
8 år siden
Nyt land
Christian Ba...
8 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
8 år siden
En enlig på besøg i julen...
Ace Burridge...
9 år siden
Update - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
Hey now, hey now, don't d...
Camilla Rasm...
6 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
7 år siden
Hinkestenens anatomi
Olivia Birch...
7 år siden
SSO - stress
RachelBlack
8 år siden
Da jeg blev student
Olivia Birch...
6 år siden
At træffe en beslutning
Baru
1 måned, 20 dage siden
Op på den hest!
Bastian
10 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
5 år siden
Ring the bells that still...
Bastian
10 år siden
End og week
Martin Micha...
2 år siden
Hverdag
Hanna Fink (...
3 år siden
Kvinder eller ocd?
Racuelle Hei...
7 år siden
Overspisning
Miriam Lidbe...
5 år siden
Kære dagbog,

... jeg kalder dig 'dagbog', for at kalde dig blog, WORD eller notesblok virker respektløst. Jeg kunne også kalde dig VEN, men du svarer aldrig igen. Tak for det.

Puh, sikke en lang dag allerede. Jeg skriver allerede nu for har næppe energi senere, og jeg starter med noget der kan fremstå malplaceret, men hav tålmodighed;

På hindi, det mest talte sprog i Indien, et sprog der er sammensat af mange, mange forskellige lokale tunger, domineret af den nordlige accent, havde man ikke et ord for fjende. MAN HAVDE IKKE ET ORD FOR FJENDE. I dag siger man på hindi "enemy", ligesom at mange andre sprog er optaget i det indiske ordforråd. Især arabisk; Indien har verdens 3. største muslimske befolkning, efter Pakistan (nr. 2) og Indonesien med flest.

Jeg ville egentlig ikke have skrevet flere dagbogsindlæg her, men gør det nu alligevel især af en specifik grund: for at støtte op om et borgerforslag jeg netop har læst og underskrevet, om at de danske navnelister skal være kønsløse - selvfølgelig skal de danske navnelister da være kønsløse! Har jeg en datter der ønsker at skifte navn til Ole skal hun da have lov, ALLE HAR RET TIL SELV AT VÆLGE DERES NAVN, uanset køn.

Er man blevet misbrugt "seksuelt" som barn (seksuelt i anførselstegn fordi det for barnet ikke er sex men tortur, af krop, sind og sjæl, ligesom det er for voldtægtsofre), så er der en frihed i at kunne give sig selv et andet navn, et navn der ikke er valgt af sin krænker. Ligesom ENHVER HAR RET TIL SELVBESTEMMELSE AF EGET KØN. At argumentere for at der kun findes 2 køn er uvidenskabeligt såvel som ignorant - der er ikke længere nogen undskyldning for at være dum nu til dags. I store dele af verden er navne allerede kønsløse - f. eks er Ansu, et normalt navn i Afrika, Asien, Amerika og i Grøndland samt enkelte EU-lande, et navn til både kvinder og mænd og alle midt imellem.

Jeg er ikke aktivist men jeg forsøger og har nu forsøgt i 2-3 år at være åben omkring min egen fortid som seksuelt misbrugt i barndommen, af min mor. Jeg forsøger at overleve det uden at kynisme tager over, uden at min gamle strategi med at drikke og hashryge det væk tages op igen. At være overlever af overgreb, hvadend det skete for 10 minutter siden, 10 år eller 30 år siden, har senfølger - både krop, sind og sjæl påvirkes, og kun ved at være åben om hvordan kan tabuer brydes og fordomme slås ihjel. "Vidste du at mange massemordere blev misbrugt af deres mor?" Øøh, JA! "Vidste du at mange pædofile selv blev misbrugt som børn?" Øøh, JA! Men i begge tilfælde er det sjældent SEKSUELT misbrug de har været ude for, men vold. At vold ofte har en seksuel undertone, et ønske om dominans, er en længere snak. Min mor blev ikke seksuelt misbrugt som barn, men blev slået - hun fik alvorlige tæsk af sin far og ingen omsorg fra sin mor. At du, ja, DIG, kære læser, ikke læser op på videnskaben omkring seksuelt misbrugte gør dig voldelig. Det gør at den næste #metoo-sag fra en i dit nære netværk risikerer at blive misforstået, at blive mødt af dine fordomme. At dine fordomme stammer fra et uinformeret samfund der holder voldtægts- og overgrebsmyter ved live er ingen undskyldning.

Klokken er lige nu 17:13. Jeg håber at du vil finde og underskrive borgerforslaget om at danske navnelister, altså lister med godkendte navne man kan hedde i Danmark, skal være kønsløse, ligesom i mange andre lande. Skriv evt. til mig for et link, omend det altså er nemt at finde selv.

Jeg var til qi gong i dag som altid om onsdagen. For første gang i længere tid brygger jeg på et langt digt, og på vejen hjem fra qi gong fik jeg ydeligere inspiration. Da jeg kom hjem, efter at have købt en caesar-salat og andet i et beskidt supermarked med søde folk i kassen, så hoppede jeg på IG og så borgerforslaget via LGBT+-siden. Jeg er selv heteroseksuel og mand, trods jeg skider ret højt og helligt på definitioner. Men har man først mødt en person med andet køn, etnicitet og/eller med anden seksualitet end en selv, og evt. hørt om eller bevidnet de fordomme de møder, ved privatpersoner såvel som af systemet, så skal man godt nok være kold og kynisk, eller i mangel på overskud, for ikke at få vækket en ild for forandring.

Jeg skrev oprindeligt digtet "Vampyr, du er usynlig i spejlet" (som tidligere hed Vampyrmyten) med henblik på at aflive den såkaldte Vampyrmyte = at seksuelt misbrugte mænd selv bliver krænkere. FRA GRUPPETERAPI VED JEG AT OGSÅ KVINDER FRYGTER FORDOMMEN!!! Men det er særligt mænd der møder den.

Vold avler vold. Slår du dit barn, vil barnet som enten barn eller voksen søge dominans over en anden, søge at være en autoritet overfor en anden - ikke nødvendigvis ved vold, men ved at dominerer en anden, 'seksuelt'. Overgreb handler ikke om sex, det handler om magt, om "Mig FØRST!"/"Mit behov er vigtigere end dit!". Har man selv været ude for seksuelle overgreb ved man instinktivt, i hele krop, sind og sjæl, at det er tortur - at det er absurd adfærd. At pædofile og voldtægtsmænd -og kvinder ikke "blot" piner deres ofre, men også dem selv; at det er volden de mødte i barndommen som slår ekko.

Seksuelt misbrug avler ikke seksuelt misbrug. Tortur avler ikke tortur, for den torturerede lever med konsekvenserne dagligt, synligt og holistisk, uundgåeligt. Vold er helt anderledes nemmere at komme sig over - får du tæsk føler du ikke nødvendigvis skam og medansvar.

Modsat seksuelle overgreb er vold forherliget i samfundet - du ser sjældent på film hvordan blod lugter, hvordan en brækket næse ser ud mange år senere, hvordan vold er noget af det mest afskyelige i verden. Det stinker og det smager af lort, bogstaveligt talt. Og med forherligelsen af vold, forherligelsen af magt og af autoriteter, kommer vi aldrig seksuelle overgreb til livs. Men noget så simpelt som et borgerforslag om at navnelister skal være kønsløse er et lille skridt i den rigtige retning - at give folk lov til at ændre navn til hvadend de føler for kan være en hjælp for ofre af seksuelle overgreb til at tage narrativet tilbage og tilslutte sig kampen imod fordomme, kampen for evolution.

Pædofile og overgrebsforbrydere er pr. def. anti-evolution. Vold er regression. Selvforsvar er en anden snak - ikke-vold er nyttesløst mod en modstander uden samvittighed. Modstander har de altid haft et navn for på hindi, også inden hinduismen.

Klokken er nu 17:47, og jeg må nok seriøst overveje at jeg måske aldrig får kritik på teksten "Vampyr, du er usynlig i spejlet" - det er den eneste tekst jeg nogensinde har skrevet som ingen, hverken her, på IG eller i levende live, vil kommentere. Og det er mit livs værk. Det teknisk sværeste jeg har skrevet, med mest research og lidenskab (hvis ellers budskabet trænger igennem!). Det tog 8 timer at skrive den, men et helt liv at finde ordene. Da jeg skrev den anede jeg ikke at den ville blive sådan, ligesom da jeg begyndte at skrive dette dagbogsindlæg - det er vel derfor vi alle skriver. For at lære os selv at kende, for at føre monologer som vi så kan prøve af overfor andre, i håb om at nogen skal sige "du er ikke skør, dine ord giver mening".

Tak til jer der allerede har gjort dét!!!

Jeg tror egentligt at "Vampyr,..." også er inspireret af et svampetrip da jeg var 15 år, mit første. Det var af en klam gammel rocker, eller i hvert fald en ansat i en rockerejet hashklub, at vi købte det; det vil sige, vi var der for at købe hash som så mange gange før, men de var løbet tør og i stedet solgte det afstumpede svin os svampebolsjer kaldet Philosophers Stone, hvis styrke/intensitet er som LSD. Til 2 15-årige. Når jeg ser rockere i dag knytter jeg næverne. Trods de tæsk jeg fik som 21-årig, af... 3 unge mænd. Unge mænd der alle havde ar op til ørerne. Knyt, bak, advar, slå, bak, slå, bak, slå, bak. Slå bak tak Danmark, må blive titlen på næste store projekt. Bruce Lee græd altid når han havde besejret sin fjende, virkelig hulkede over at det havde været nødvendigt med vold - "ikke et eneste ar på mit hjerte kom fra en fjende".

Resten af dagen i dag skal gå med musik, alene. Musik af tabubrydere og aktivister, FOR aktivister... Måske mig en dag.

(Tegning tegnet af mig selv, Ansu Orheim/N'su/Ham Den Korte. Titel på dagbogsindlæg er citat fra min tekst "Vampyr, du er usynlig i spejlet")

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Kuk kuk, kuk kuk er publiceret 19/01-2022 18:15 af Ansu Orheim (Ansu).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.