Hvor blev mit af?
roed
11 år siden
Belvedere, #momlife & mis...
Racuelle Hei...
5 år siden
Den skjulte mening.
Liza Abildsk...
9 år siden
Vi pakker sammen
Ragnhild Bac...
10 år siden
Aaaangst!!!
Camilla Rasm...
16 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
9 år siden
Vægttab og jobsøgning
Racuelle Hei...
6 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
8 år siden
Helbred
Hanna Fink (...
8 år siden
Før eller siden. Men det ...
Marlene Gran...
11 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
Ordet 'proaktiv' står ikke i min nudanske ordbog, men fra engelsk vil jeg oversætte det til at være handlende på egen initiativ og det med eget initiativ er vigtigt for det er jo det der gør forskellen.

Hvis man tænker over det så er der jo himmelvid forskel på at foretage sig noget fordi man plejer eller fordi andre har sagt hvad man skal gøre og så på selv - egenhændigt - at beslutte at gøre noget, ofte med et bestemt formål og så gøre det. For mig indeholder ordet proaktivitet nemlig også et element af formål. Man kan ikke være proaktiv ved at gøre noget formålsløst.

Grunden til jeg skriver om proaktivitet er at jeg har været rigtig proaktiv i weekenden; satte mig nogle mål. Satte mig for at gøre nogle ting - ikke fordi nogen sagde at jeg skulle men fordi jeg synes at det var vigtigt at få det gjort. Det føles rigtig rart at gennemføre sådan noget.

Jeg har det tit sådan at der er 1000 ting jeg gerne vil gøre og endnu flere jeg kan gøre - så hjælper det at prøve at finde ud af hvilke man synes er allervigtigst. Så har man det nemlig allerbedst når man har gjort dem og så er det ikke så uoverskueligt at finde ud af hvad man skal. Det kan godt være svært at finde ud af hvad man synes er vigtigst, men jeg synes at det efterhånden bliver lettere at finde ud af. Det er også en trøst for mig - det bliver lettere; det er ikke sikkert at det bliver meget lettere, men lidt rutine og øvelse hjælper.

Af alle de ting jeg kunne gøre lige nu - har jeg altså valgt at skrive dagbog; det er vigtig for mig :-)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget at være proaktiv er publiceret 08/02-2004 22:54 af Johanna Mogensen (Johanna).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.