Overlegenhed

Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
11.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Om sorgen...og post-weddi...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
9 år siden
Stormen Ingolf og min irr...
Michael Nevs...
6 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
11 år siden
Højskolehjemkomst.
Hanna Fink (...
10 år siden
En stille bøn
Bastian
11 år siden
I bussen.
Ruth Christe...
7 år siden
Der var engang.
Ruth Christe...
7 år siden
Dagen tiltaget med 49 min...
Hanna Fink (...
9 år siden
Mette og musik
Halina Abram...
6 år siden
Så er der nok snart...
Michala Esch...
16 år siden
Helbred 2
Hanna Fink (...
8 år siden
Hejsa.

Nu efter der værste er overstået kommer et af de værste problemer for mig. Nu da jeg har erkendt for mig selv, hvad der skete for så mange år siden, opstår der et stor problem. Overlegenhed. For hvis jeg kunne klare det næstern helt alene, kan jeg klare hvad som helst. Der er jo også rigtigt nok til en hvis grænse. Men derfra og til at mene at man kan klare alle verdens problemer og vide hvad alle mener, er måske lige at gå to skridt over stregen. Jeg føler mig bare så hævet over alle andre. Jeg vil tro (uden at vide der) det er lidt som at være forælsket. Den samme rus mener jeg. Der er intet i denne verden så kan rører mig.

Det er ekstremt farligt, for det er netop i den situation man er mest sårbar. Bare et enkelt flash fra fortiden og jeg roder rundt i kulkælderen igen. Tror måske bare jeg skal sidde mig ned og slappe helt af og tage tingene som de kommer, en ting af gangen.

Første skridt må være at rette op på et par fejl jeg har lavet i de sidste par dage.

Jeg tror bare jeg skal passe gevaldigt på at jeg ikke, i min overlegenhed, presser mine venner fra mig, ene og alene fordi de ikke kan holde mig ud mere.

Jeg har længe drømt om den dag hvor jeg endelig ville gøre mig fri af fortiden. Jeg har forestillet mig hvordan jeg ville reagere. Jeg har set andre reagere i overlegenhed og sagt til mig selv: sådan vil jeg aldrig være!!! Og aligevel har jeg ikke været istand til at gøre mig fri af det reaktionsmønster. Jeg her ikke helt lært at begå mig i den "normale" verden endnu. Der er så meget man skal huske på.Man skal huske at reagerer på den rigtige måde. Hvis nogle siger tak til en, svarer man med selv tak, eller velbekomme. Det har jeg nogle gange svært ved at huske. Det har jeg jo aldrig haft brug for før. Jeg kunne bare tillade mig at være kold og kynisk. Det kan jeg ikke mere. Men jeg må vel bare komme efter det nu.

Jeg tror, hvis jeg skal være helt ærlig, at jeg har for meget medgang lige i øjeblikket. Alt kan lade sig gøre. Det er ikke så ofte man hører om det problem.

Men jeg må videre.

MVH
Plys

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Overlegenhed er publiceret 13/03-2004 11:21 af Peter Tuxen (plysdyret).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.