Begravelsen

Pizza
Kenny Raun (...
11 år siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
10 år siden
De ligger der.
Ruth Christe...
7 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
10 år siden
En enlig på besøg i julen...
Ace Burridge...
11 år siden
SSO - stress
RachelBlack
10 år siden
Nyt år
Martin Micha...
4 år siden
Der var engang.
Ruth Christe...
7 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
1 måned, 13 dage siden
Nej
Poul Brasch ...
1 år, 3 måneder siden
Tiden er går
Halina Abram...
6 år siden
Lad os sammen hylde nørdh...
Katrine Søre...
10 år siden
Langt fra Las Vegas
Tine Sønder ...
12 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
7 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
8 år siden
Sidder her...har fået det hele lidt på afstand.

Lørdag morgen kom mine forældre ned og hentede min mand og mig. Nåede lige at få et stykke rundstykke og en kop kaffe sammen. Begravelsen skulle være kl. 11.00 og vejret var ikke så godt (sne og slud), så min far ville gerne køre i god tid.

Vi nåede det da også - 15 min. før tiden.

Kirken var smuk - min mor fik senere at vide af præsten, at den var en tro kopi af Grundtvidskirken i København - bare mindre.

Min svigerfars kiste var hvid med kors på siden magen til det kors han altid gik med i en halskæde om halsen. Kisten var flot pyntet med blomster i smukke rødlig og orange efterårs farver. Og der lå en laaang række af bårebuketter hen af gulvet.

Jeg skulle være med til at bære. Min mand har dårlig ryg og havde spurgt mig om jeg ville bære istedet for ham og det ville jeg jo selvfølgelig gerne. Det er jo en stor ære. Så vi sad alle oppe foran på allerførste række.

Og lige da klokkerne begyndte at ringe og orglet begyndte at spille, begyndte solen at skinne ind gennem kirkens vinduer - og det var så smukt... Og sangene var smukke - der var valgt en der passede helt specielt på min svigerfar, der hed "Du som tænder millioner af stjerner". Og præstens tale var flot og min ene svoger talte rigtig flot. Og da vi bar kisten ud, spillede de "Amazing Grace". Det hele var så smukt..
Alle fulgte med ud til graven, hvor præsten instruerede os i at hejse kisten ned. Derefter ritualet med jordpåkastelse og så var vi nogle af os, der havde købt en enkelt rød rose, som vi hver især gik hen og kastede ned til kisten som et sidste farvel. Det var både smukt og hårdt. Den anden bror sagde nogle ord inden han kastede sin rose. Det gjorde min mand også. Jeg kunne intet sige, så jeg kastede den bare.

Så var det ligesom... forbi og dem der var kommet til begravelsen kom og hilste på os der var familie. I det samme øjeblik - mærkeligt nok - forsvandt solen og det begyndte at sne - ganske let... Vi spøgte lidt med, at min svigerfar nok havde haft lidt indflydelse på vejret her til hans begravelse. Det skulle ikke undre os.

Bagefter skulle vi hen på en kro og bla. have en kop kaffe. At det ikke gik så godt vil jeg ikke lige fortælle om her...

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Begravelsen er publiceret 24/11-2004 23:49 af Laila Wolff (Dorthea Rose).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.