I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
9 år siden
Om sorgen...og post-weddi...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
11 måneder, 20 dage siden
Solrig tirsdag
Salomon
9 år siden
Længe siden - update <...
RachelBlack
8 år siden
En sludder, hvis du kan l...
Racuelle Hei...
8 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
9 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
9 år siden
Surkål
Vina Frank (...
4 år siden
Farvel Bornholm
Jytte Westen...
9 år siden
Søndag eller syndedag ?
Michael Nevs...
6 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Smil grill og musik 2020
Martin Micha...
3 år siden
Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Shoppingtur til Randers.
Ruth Christe...
7 år siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
7 år siden
Oktober
Camilla Rasm...
10 år siden
Jeg inklinerede som det s...
Olivia Birch...
8 år siden
I dag skulle det være.
Hannah White...
8 år siden
Da Mikkel på en måde fik ...
Olivia Birch...
8 år siden
På vej mod overfladen
JetLi
2 år siden
Roligt forelsket..
Sophie Hatte...
11 år siden
Galleri partner
Poul Brasch ...
6 år siden
Træt i dag
David Hansen...
2 måneder, 26 dage siden
Nu er vi snart færdige
Ragnhild Bac...
10 år siden
Taber-tangoen
Ansu Orheim ...
5 dage siden
Katten, sofaen og jeg
Carsten Cede...
8 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
4 år siden
Kære natbog (XX)
Olivia Birch...
8 år siden
Lana Del Rey
Christacia
11 år siden
Еnke
Halina Abram...
6 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
6 år siden
Min første Fantasy novell...
JesperSB
3 år siden
12.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Virkelighedens Manuel
Anders Husma...
10 år siden
Ja, så er jeg ved at være landet igen - dvs. det gjorde vi jo onsdag aften, men først nu er jeg ved at være landet sådan psykisk... Skal åbenbart bruge flere dage på at "komme hjem" ovenpå en dejlig ferie hvor vi kørte på hele tiden, skal jo nå at udnytte tiden og se noget - sove gør vi så herhjemme. ?
Ja, jeg kunne vist sove i flere dage, men prøver ikke at sove om dagen.

Budapest er en rar by, men meget forsømt. Blev chokeret over hvor misligholdt der er mange steder, de flotte gamle bygninger smuldrer - og glad over at se, de er igang med renoveringer, dog mest i de "turistede" områder. Strøget med alle de internationale forretninger og flere kæmpe centre, gad vide hvor mange "almindelige" ungarere der har råd at handle dér?
Utroligt så mange bittesmå forretninger der er, også nede i Metroen, fatter ikke de kan holde en dagsløn og leve af dem. (det kan de vist heller ikke altid, fik vi at vide den sidste dag)

Vi var inde i den kæmpe store kirke, dén var gjort i stand for millioner, med guld her og der og allevegne. Flot ja, men tænk om de ofrede lige så mange penge på at renovere boliger?

Små forretninger; vi var i den store markedshal og blev vildt forundrede over hvor mange handlende der er derinde, hundredevis af små boder, der stort set sælger det samme. Fødevarer, souvenirs, tasker, noget tøj.... Igen, hvordan dælen kan de leve af det? Talte om at enten er de lynhurtige til sætte varer frem når de sælger, eller også sælger de intet - der var hele tiden masser af varer :)

Hvor forsømt landet er så vi på en længere togtur til Eger, en gammel historisk by. Togene er fine at køre med (ingen solkurver på skinnerne !!), men gamle. Og stationerne er mange steder ikke eksisterende. Flere gange standsede toget nærmest midt på marken - så kunne vi se byen længere væk. (Også Eger station lå væk fra byen). På en del stationer kom der en togmand/kvinde ud og vinkede toget frem, som herhjemme for årtier siden. Men så holder de da folk beskæftigede.
- Også i Metroen - der i øvrigt fungerer upåklageligt og er rimelig nem at finde rundt i, efter et par ture - står en del mennesker og billetterer som førhen herhjemme. I busser og sporvogne skal du selv sørge for at billetten er i orden, ingen tjekker den ved ombordstigning, men engang imellem kommer der kontrol. -
Undervejs i toget så vi mange meget forfaldne huse, engang imellem helt nye, en underlig blanding at se. Virkelig kontrasternes land!

Kontrasten så vi også ved den store kirke; der var bryllup og hele brudefølget der stod udenfor kunne være taget ud af en Hollywood-film! Men ved siden af limousinen stod en gammel krumrygget morlille og tiggede, dem - altså morlillerne - så vi faktisk en del af :(

Ungarerne er flinke og rare, som regel, og meget hjælpsomme :) Stod vi og kikkede på kort var det almindeligt at - især - ældre mænd kom og ville hjælpe :) de ville vist gerne vise deres engelskkundskaber. Sproget var en historie for sig selv.
De fleste steder gik det rimeligt på engelsk, andre var bedre til tysk, men en del fattede intet udover ungarsk. Lidt sjovt at spørge på engelsk og så få en længere svada på ungarsk som man intet fattede af... Men, det gik nu som regel alligevel med fingersprog og fagter :)
I et svømmebad fik jeg dog en skideballe! Jeg havde ikke 60 forint i småmønt og damen havde åbenbart ikke nok byttepenge så hun skældte ud! Jamen... ;))

Vi spiste godt, for det meste, og rimeligt billigt. Madvarer, og colaer :), er billigt dernede, men tøj, sko osv. nærmer sig meget godt vores priser. Fandt en god, og billig håndcreme og tøserne købte makeup. Og jo da, jeg købte et meget billigt brillestel - de lå en del under vores priser, også "mærkevarerne". Ved ikke om de har forskellig "moms" på "nødvendige" og "unødvendige" ting?
I øvrigt så er billetpriserne til offentlig transport også meget billige - vi gav 18.230 for fire returbilletter Budapest-Eger, en togtur der tog to en halv time - hver vej altså... Hvor langt kommer du herjemme med DSB for dén pris?


Ja, undskyld, glemte vist at sige det var 18.230 FORINT! Ca. 600 danske kroner..

Vi har oplevet en hel del og er mættede med indtryk - det føltes som om vi havde været der meget længere end en uge, og alligevel var der mange ting, jeg gerne ville ha' nået som vi slet ikke kom i nærheden af. Lidt svært altid at blive enige om hvor vi skal hen, når vi er fire med hver sine interesser :)
Jeg håber at komme derned igen en gang, måske alene hvis de andre ikke vil med? Er normalt ikke storbymenneske, og nød turen til Eger, men der var faktisk meget roligt i Budapest, folk går stille og roligt og uden stress - lad os håbe det varer ved!!!
Selv på de alenlange rulletrapper i Metroen står folk ganske stille og venter, ingen skubber og maser for at komme først ned og ud/ind i toget.

Nåmen, der er vist vasketøj der venter...

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Landet er publiceret 20/07-2008 10:33 af Inge Minat (minat).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.