13 år siden

Almen dannelse per definition umulig?!?

dating.
Ruth Christe...
7 år siden
i bad med Noa
Peter
8 år siden
Oplæsning - Del 2
Syrene Hvid
6 år siden
Tag et lyn.
Regitze Møbi...
9 år siden
Sulten?
Kellany Bram...
11 år siden
Tudefjæset - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Dagene der forsvandt som ...
David Hansen...
2 måneder, 26 dage siden
Det at tænke positivt
Ace Burridge...
11 år siden
Næsen i en bog.
Ruth Christe...
7 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
7 år siden
Er ved at skrive en bog der handler om pligt til at ændre de vaner der er dårlige for ikke kun en selv, men også har en negativ indflydelse på andre.
Man snakker tit om almen dannelse, eller dannelse i det hele taget. Hørte et interview af Rasmus Kjær som oversatte ordet dannelse til det "at blive til som menneske i et fællesskab". Nydansk ordbog mener det betyder velopdragen eller veluddannet.

Eftersom vi alle har fået hver vores opdragelse, levet i hvert vores miljø og har hver vores arv, har vi altså en medbragt bagage af dannelse, som jo ikke kan harmonere, og derfor knap kan være almen. Hvad er velopdragen overhovedet for et begreb, og er det et overflødigt begreb hvis det ikke i praksis kan anvendes?!? Det kan bruges til at banke folk i hovedet med at de netop ikke er det, men hvorfor have et ord der kun kan bruges til at give folk mindre værds følelser, det kan da ikke være særligt velopdragent?

Veluddannet, håber de mener det at tilegne sig viden. Det er der jo som sådan ikke noget i vejen med, men kan folk skelne?!?. Man tager jo ofte det som man lærer for gode varer, også selv om det ikke er. Og selvom man jo hører til fællesskabet af veluddannede, har man måske en tendens til at have den samme opfattelse i hver gruppe af uddannede, se bare på de politiske partier.

Hvordan finder man så ud af hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Både for én selv, men også for fællesskabet?

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Almen dannelse per definition umulig?!? er publiceret 23/04-2011 12:11 af yoonse81.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.