6 år siden

Skal jeg tage på Højskole ?

Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
6 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Vi væver jo bare
spinosi
5 år siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
7 år siden
Pigsen
Poul Brasch ...
8 år siden
Kommunikation!
Racuelle Hei...
6 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
5 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
6 år siden
Galde med sukkerglasur og...
Olivia Birch...
6 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
9 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
7 år siden
Romanprojekt, kunst, bog ...
Shirley Anke...
8 år siden
Det er længe siden jeg har benyttet Dagbogen, ca. 5 år, men nu skal det atter være.

Til august 2015 blive jeg Folkepensionist. Mit rådighedsbeløb reduceres kraftigt, selvom jeg får lidt fra ATP og Arbejdsmarkedspensionen. Til gengæld modtager jeg et engangsbeløb, der gør at jeg overvejer at tage et 14-ugers Højskoleophold, for at få energien op og vægten ned. Selvom jeg 'blot' har en overvægt på omkring 40 kg. så er jeg meget mere besværet og mindre adræt end mange medborgere der 'overvejer' betydeligt mere end jeg. Det er ikke muligt for mig at snøre sko, så jeg går altid (!) i sandaler, og det er en ynk at iagttage mig tage bukser på.

Derfor overvejer jeg at bruge 28.000 kr. på et ophold på Ubberup Højkole der har specialiteret sig i vægttab, ernæring og bedre kondi - foruden at de jo har almindelige Højskoleprogrammer. Jeg føler at det er sidste udkast, inden jeg kolapser helt og ender som en fed smattet grøntsag, der blot kan sidde i en stol eller ligge på langs. Men der er mange overvejelser: Jeg skal blandt andet tale med min diabeteslæge, for at høre hans vurdering omkring et målrettet Højskoleophold (og han kender formentligt til Ubberup). Insulin modarbejder vægttab og jeg tager meget insulin. Det mindst lige så afgørende spørgsmål er, om jeg har rygrad til at stålsætte mig til at der virkeligt skal ske noget på et sådant ophold, for at jeg kan få det fulde udbytte?

Min elskede hustru skylder jeg at flytte mig fra passiv til aktiv. Og jeg slylder jo egentlig også mig selv at få det bedre og at kunne lidt mere her i den kommende alderdom.

Jeg har til hensigt at delagtiggøre jer der læser med her, i min proces. Højskolen har kursusstart i sept. '15 og vel også i jan-febr. '16, så jeg føler ikke at jeg skal presse beslutningen igennem i en fart.

Så hej igen fra Robert.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Skal jeg tage på Højskole ? er publiceret 02/05-2015 22:58 af Robert Kallehave.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.