11 år siden

På ferie i Sharm el Sheik

Beskæring af roser
Hanna Fink (...
8 år siden
ægte skriveglæde
Jette Peters...
4 år siden
Poetry slam
Martin Micha...
2 år siden
Dejlig påske og stæren fl...
Mikala Rosen...
12 år siden
Jeg skrev en tekst jeg sk...
Regitze Møbi...
7 år siden
Hundetræning
Chellepigen
7 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
7 år siden
Svampe.
Ruth Christe...
5 år siden
Så blev det gjort.
Ace Burridge...
7 år siden
Hvor blev mit af?
roed
8 år siden
Og tænk engang, jeg flytt...
spinosi
7 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
6 år siden
Hvis jeg var en fisk ...
Halina Abram...
4 år siden
Roligt forelsket..
Sophie Hatte...
8 år siden
Aaaaahhhhhh.........
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Kaos?
Per Z
7 år siden
Døde dun
Tine Sønder ...
8 år siden
Så er vi vel hjemme igen. Til kulde, sne og is på vejene og i lufthavnene.

Der var dejligt dernede. Klimaet var fint, med ca. 25 grader om dagen og 10 grader om natten i luften. Rødehavet var osse omkring de 25 grader, men det kunne vi ikke få lov til at bade i pga. hajfaren. Til simpelt gengæld så var der pools for enhver smag, fra et par og tyve grader til lidt over 25.

Bourgainvilla, gule trompet- og hawaieblomster stod i fuld blomstrende flor, spurve og vipstjert fóer omkring og ligeså den ægyptiske due - alle meget tillidsfulde, og en enkelt doven og hovmodig hankat slentrede omkring somom han ejede det hele.

Fruen og datteren tog på udflugt til henholdsvis Cairo (pyramiderne) og til Beduinaften, begge ture meget vellykkede, og så deltog jeg i en sejltur i Rødehavet, hvor vi gennem tykt glas i bunden af båden kunne følge med i dyrelivet og korallivet under havets overflade. Det var smukt men ikke dybt fascinerende, dertil skete der for lidt dér hvor vi sejlede. Der var dog en ro over det hele, som vidnede om at sølivet var freddet og at de eneste der jagtede fiskene var andre fisk og hajer og delfiner.

Vi havde valgt en ferie med fuld pension og fuld pension betød at næsten alt hvad hjertet kunne begære var betalt på forhånd, delt op i morgen, formiddag, middag, eftermiddag og aften, samt sen aften/nat. Eneste afvigelse fra det betalte var købet af importeret vin og spiritus, samt vandpibe, og - nåe ja - eksotiske kaffer.

Maden dernede var lidt ordinær, masser af søde kager, frugt og grønt og kødretter der helt fravalgte svinekød (og bacon ect.). Det var ikke specielt fede retter, men mættende og der var rigeligt. Det hotel vi boede på havde 4 restauranter foruden diverse barer spredt over området. Hvis man anstrengte sig lidt, så fik man hurtigt sine egne venlige tjenende ånder under hele opholdet, hvilket var både praktisk og man kom lidt tættere på de tjenere der var. Og tjenerne vár meget søde og hjælpsomme - pokker heller, for deres grundløn var meget lav og derfor betød drikkepenge en del. Iøvrigt var det mit indtryk at drikkepengene gik i en fælles kasse, så osse personale udover tjenerne fik glæde af dem.

Værelsesbetjeningen var osse uovertruffen og man fik helt automatisk lyst til at dele lidt tips ud.

Vi kom godt igennem ferien, bortset fra fruen der de sidste par dage døjede med en drilsk mave og hende der ellers har et jernhelbred.

Så det var rart med lidt solvitaminer og opladning af de mentale batterier.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget På ferie i Sharm el Sheik er publiceret 19/12-2010 18:16 af Robert Kallehave.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.