Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Jeg sidder og klamrer mig fast til den spinkle bøjle med svedige hænder. Hvordan i alverden skal sådan noget pindebrænde holde folk inde i vognen? Jeg er sikker på at der er et 'Made in Taiwan' mærke et eller andet sted. Tør i munden vender jeg hovedet mod Irene, som griner hysterisk ved siden af mig. Det lyder umiskendeligt som et lille ensemble af små, krebserøde djævleafkom. Irenes kinder blusser, og hun er fuldstændig ude af stand til at høre om vores forestående grufulde død. Hvordan hun nogensinde har fået mig med herop, vil være en gåde for mig resten af mit liv. De tre minutter der er tilbage af det.

Jeg prøver at appelere til den unge fyr der kontrollerer bøjlerne en efter en. Han lader imidlertid til at mene, at der er gode chancer for overlevelse i Lynet. Nedstemt som jeg er, bider jeg tænderne sammen indtil jeg er helt sikker på, at min tandlæge ikke går arbejdsløs det næste kvartal. Alle illusioner jeg måtte have om at leve videre ved hjælp af selvhypnose brister, da jeg efterlader mine indvolde ved siden af min nye håndtaske på platformen. Mit skrig bliver kvalt idet verden vender på hovedet. Jeg bliver presset så meget sammen, at jeg flygtigt spekulerer på, om jeg i al fremtid skal lægge mine bukser tyve centimeter op.

Pludselig standser vognen så brat, at jeg kun ved et lykketræf undgår et piskesmæld i nakken. Således næsten handicappet og alvorligt psykisk medtaget, læner jeg mig ud over vognens side og tømmer min mavesæk. Et par hvide gummisko når selvfølgelig ind under strålen, idet jeg henleder opmærksomheden på mig selv og min frokost. Mod min forventning vælger ejermanden ikke at sparke mine tænder ud. Da jeg prøver at stå ud indser jeg, at mine ben har antaget konsistens som overkogte asparges. Stønnende prøver jeg at forklare mig, da fyren som har modtaget min stinkende, personlige strålebehandling, forbarmer sig over mig. Han løfter mig ud af vognen, mens han af uforklarlige årsager smiler til mig.

"Jeg tror du skal have forbud mod at prøve samtlige forlystelser på livstid," siger han og stryger en våd hårlok væk fra min kind. Inden det første kys har jeg selvfølgelig sørget for at børste tænder i en halv tube tandpasta og spise to ruller pebermyntepastiller.

To år senere kommer vores datter til verden. Bare hendes mave ikke er lige så sart som min.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lynet er publiceret 05/08-2009 11:44 af Susan Bundgaard (savior) under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 05/08-2009 11:44
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 mallemaindal
Super god tekst! Meget velskrevet (:

Jeg nød at læse din lille, hyggelige tekst, og grinte op til flere gange. Virkelig god sans for humor (;

Nu ved jeg oså selv hvordan det er at være i en situration som denne, og genkendte mange af tankerne - selvom jeg ikke er så meget for at indømme det.. (;

Hilsen Amalie
14 år siden
14 år siden
#2 Pia Hansen
Skrækkelig og sød lille historie, fortalt i et interessant sprog.
Er ikke sikker på, man tænker alt det i en såkaldt forlystelse, men får alligevel fine og sort-humoristiske billeder frem.

vh. Pia H
14 år siden
14 år siden
#3 Marie W
Hehehehe! Intet mindre end herlig! Er selv blevet rædselsslagen for forlystelsesparker, så tankerne er nogenlunde velkendte (dog ikke tanker om en nært forstående død :)
14 år siden
14 år siden
#4 Lise Jensen
Fin og velskrevet tekst. Håber på mere af den slags
14 år siden
14 år siden
#5 Graziellen
Du har mange rigtig sjove sætninger, jeg tror at du kan ryste dem ud af ærmerne uden stop. Det er meget kreativt. Personligt synes jeg at du skal passe på med at fyre for mange af, da det kan gøre teksten præget for meget af dem i forhold til indholdet. Men hvis det flyder bedst for dig når du skriver på den måde, skal du endelig blive ved. Teksten ER god uanset hvad.

Jeg tror at du har stor fortællerglæde.
14 år siden
14 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Jeg kan godt dy mig med voldsomme forlystelser. Det var en virkelig rammende tekst om at være kommet op i en sådan, og så følelsen af, at nu er døden nær. Vældig morsom læsning.
14 år siden
14 år siden
#7 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Et fint og farverigt sprog uden fejl. Og så overholder du nutid. Held i uheld temaet er måske ikke så kontrastfuldt - men det er jo heller ikke noget krav - bare det er med - og det er det jo på en lidt romantisk måde.
God humor og lidt positiv ironi.
14 år siden