Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg kiggede mig rundt om i venteværelset, men jeg ænsede knap de andre patienter. Jeg havde for travlt med at knuge og vride mine hænder. Glatte var de og klæbrige af sved. Det var nok det værste jeg havde været med til! Ville ønske jeg kunne få en med derind, men det ville jo også være underligt, ville det ikke? Det var slemt noget at lægen skulle til at pille rundt.. dernede. Jeg behøvede ikke have tilskuer på mens han gjorde det - men mor ville nu alligevel have været rar at have i hånden.
Ej! Tag dig nu sammen! Hvor slemt kan det være? Ida havde da gjort det, hun sagde det ikke var noget særligt, "ikke noget at pive over" - det havde hun sagt. Sveden sprang alligevel frem på panden. Hvorfor virkede alle så rolige? Havde de influenza alle sammen eller hvad? En sprøjte eller pille og det var det, det var alt de skulle have. Der sad en kvinde lige ved siden af mig og læste. LÆSTE!? Hvordan kunne hun koncentrere sig om det? Hun skulle sikkert bare have en recept på noget - heldige møg tøs! Hun skulle ikke smide bukserne og lade en fremmed rode rundt mellem hendes ben.
Åh gud, hvad nu hvis jeg havde et eller andet? Hvad nu hvis alt ikke var okay? Hvad nu hvis jeg havde svamp? Det havde da også kløet noget så fælt på det sidste, havde det ikke? Det var da ikke normalt. Lugtede sådan noget svamp mon? Jeg kunne ikke dy mig og snusede hurtigt ind. Lugtede her ikke underligt? Sådan lidt surt og råddent? Havde ham den gamle mand ved siden af mig ikke lige rynket på næsen? Var det mig han rynkede på næsen af? Var det mig der lugtede?

Åh gud - lad det nu være overstået! Jeg har ikke nerverne til det..

Skriv kommentar

Besvarelsen Underlivstjek?! er publiceret 27/12-2009 03:21 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 27/12-2009 03:21
Besvarelsen er på 312 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Pernille Kjelgaard (lidella)
Haha, sikke en omgang paranoia, det til sidst udviklede sig til :o)

Godt og levende fortalt, jeg føler virkelig med den stakkels pige - for uanset hvad, så er det aldrig en undersøgelse, som man ser frem til.

Du skriver sidste sætning i nutid i modsætning til resten af teksten. Jeg tror, at teksten villle have været endnu bedre, hvis du skrev det hele i nutid. Det gør typisk en historie mere "intens".
10 år siden
10 år siden
#2 peterpedal
Hej Astrid

Modig beskrivelse du kaster dig ud i. Flot løsning med masser af "Show it, don't tell it" mht. nervøsiteten.

Det var slemt noget at lægen skulle til at pille rundt.. dernede.

Der skulle du måske lige læse noget mere korrektur, så du havde fået rettet "noget" til "nok"

Desuden er udeladelsestegn 3 prikker, og kun 3 prikker. mange tror man blot kan skrive 2 eller 4 prikker som man lyster.

Jeg synes det er modigt, og til stor gavn for andre piger, at du som skribent tør kaste dig ud i en gynækologisk undersøgelse, eller rettere tankerne inden. Det er jo et faktum, at alle piger er utrygge ved dem de første gange, men ikke desto mindre, skal sundhedsplejerske m.fl. altid negligere følelsen, og sige "ah, det er ikke noget", og på den måde ikke tage pigernes nervøsitet alvorligt. Og det tror jeg ikke nogen piger bliver mere trygge af.

Denne løsning syns jeg derimod er på pigerne side, og den fortæller: "ja, man er sgu nervøs", og indirekte at det er sgu ok at være nervøs. Det tror jeg er til gavn for rigtig mange teenagepiger der læser det.

Mvh Peter
10 år siden
5 år siden
#3 Jasmine Evans (Jasmine)
Mon ikke alle kvinder kender situationen? Ingen af os elsker gynækologiske undersøgelser, men vi undgår dem ikke. Og det med at bilde sig ind, at man fejler alt muligt - alvorligt eller mere harmløst - jotak. Det kender jeg også godt. Og man er splittet imellem om man skal have en med. Rart med moralsk støtte, men ubehagelig tanke at stille sig "offentligt" til skue. Du sætter ord på mine tanker omkring en GU.
5 år siden