Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Da jeg kom ind fra den solbeskinnede have, tog jeg mine sko af og satte dem pænt og lydløst på skohylden inden for døren. Så listede jeg forsigtigt tværs over stuegulvet og gemte mig bag dørkarmen. Jeg kunne høre de mystiske hvæsende lyde inde fra værelset, hvor jeg ikke måtte komme. Jeg bed mig i læben, men dristede mig så til at kigge ind ad dørsprækken. Det var ikke nemt at se, hvad der foregik derinde, så jeg skubbede stille døren en lille smule op. Det knagede i hængslerne og jeg krympede mig.
Mormor vendte sig straks om og fik øje på mig. Som hun stod der med dampstrygejernet i hånden, helt rød i ansigtet af damp og varme var hun lidt skræmmende og jeg skyndte mig at gå væk fra døren. Så smilede hun uventet og vinkede mig hen til sig. Uden et ord lagde hun en af morfars krøllede skjorter på strygebrættet og gav mig strygejernet i hånden. Det var meget tungere end jeg havde troet, men intet kunne have fået mig til at indrømme det. Jeg vidste nok, at det var lidt af en æresbevisning sådan at blive lukket ind i mormors strygerum. Døren derind var ellers altid lukket, ikke engang morfar kom derind.
Med tungespidsen ud af munden kørte jeg omhyggeligt strygejernet hen over skjorten. Jeg skottede hen til bunken med nystrøgne skjorter, der lå nydeligt foldet sammen ved siden af på bordet. Det var ikke nemt at få skjorten lige så fin som mormor kunne, men jeg masede ivrigt på og til sidst måtte selv den stædigste fold opgive sin dødskamp og lade sig glatte ud. Jeg løftede stolt strygejernet fra skjorten, og mormor roste mig for det fine arbejde og sendte mig så ud i haven for at lege igen.
Da vi mange år senere ryddede op i huset efter mormor og morfars død, fandt jeg morfars gamle skjorte længst inde i skabet. Jeg kunne huske det stribede mønster som var det i går og jeg holdt sentimentalt skjorten op foran mig. Da jeg så den store svedne plet midt på trøjen, der hvor den genstridige fold havde været, forstod jeg først rigtig, hvor meget jeg ville komme til at savne dem.
Tilfældige ord: æresbevisning, dampstrygejern, dødskamp

Skriv kommentar

Besvarelsen Skjorten er publiceret 05/01-2010 16:44 af Katrine Lyng (Kalos) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 05/01-2010 16:44
Besvarelsen er på 368 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Hvad søren skal man sige til sådan en historie? Den er jo perfekt. Fin start (hvad er det der hvæser?), overraskende midte og sjov slutning. Ikke noget sprogligt at komme efter.

5 stjerner.
14 år siden
14 år siden
#2 Pia Hansen
Hrm?
Ja, jeg må give anemone42 ret.
Den her lille historie er ret tæt på det perfekte.
Den fortæller meget om varme følelser mellem bedsteforældre og barnebarn. Og så er den skrevet på en spændende måde, i et fint sprog.
Jamen, så må jeg vel hive fem stjerner op af posen :-)

Pia H
14 år siden
14 år siden
#3 Sirena
Det er særdeles velskrevet.
Meget dejlig historie. Den minder mig faktisk lidt om en tekst af Martin A. Hansen. Flot!

5 stjerner fra mig.
/Sirena
14 år siden
14 år siden
#4 Sonja Hjertebjerg
Jeg er fascineret af denne historie med overraskelsesmomenter. Dit sprog er flot og flydende. Billederne fyldt med nostalgi.

5 stjerner
Med venlig hilsen
Sonja
14 år siden
13 år siden
#5 Ditte Kunkel Klitmøller
Hold da op, en god, beskrivende historie. Jeg kunne næsten lugte duften af et strygejern og fornemme længslen i de sidste linjer. Godt gået! Meget flydende og fængende historie.
13 år siden