Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

”Julie hvorfor har du dækket op til seks? Vi er da kun fem som skal spise aftensmad, har du glemt det?” Julie rystede på hovedet og med øjne store af forundring sagde hun:
”Jamen mor, Elvira skal da også spise med! Hun kan da ikke bare sidde og kigge på os!” Moderen kiggede forundret på sin femårige datter som med sine smukke lyse krøller og store blå øjne var en af de kønneste børn hun havde set.
”Er Elvira din veninde? Hende har jeg da aldrig mødt?” Hun vendte tilbage til sin madlavning og afventede Julies svar.
”Ja. Jeg har mødt hende på legepladsen.” Julie smilede stort og hoppede lidt frem og tilbage.
”Hende vil jeg da glæde mig til at møde min skat. Du må gerne hente hende, men er du sikker på at det er i orden med hendes mor og far?”
”Kan du ikke se hende mor? Hun står jo lige her ved siden af mig!” Hun strakte sin arm frem og havde sine fingre så det lignede hun holdte om et håndled. ”Hun siger hendes mor og far døde. Det er længe siden. De døde af et eller andet spansk noget.” Moderen stirrede på Julie hvorefter hun kiggede på det tomme rum ved siden af hende. Hvordan kendte hendes lille datter dog til det?”
”Julie, hvor kender du dog til den spanske syge fra? Det var da noget underligt noget at finde på!” Hun begyndte at blive lidt nervøs og derfor lød hendes stemme mere ophidset end hun ønskede. Julie sukkede opgivende og med en lidt skinger, irriteret stemme forklarede hun sin mor:
”Jamen mor! Det har Elvira jo fortalt mig. Hun kommer mest når jeg er på legepladsen og hun er der tit lige inden jeg sover.” Moderen tænkte længe over hvordan hun dog skulle formulere det næste hun var nødt til at spørge om.
”Julie, hvordan ser Elvira ud?”

Skriv kommentar

Besvarelsen Elvira er publiceret 18/03-2010 19:19 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 18/03-2010 19:19
Besvarelsen er på 315 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 peterpedal
Hej Cecillie

Jeg synes det var en rigtig god idé til et talent :)

Jeg synes du får vist det, uden at sige det. Men på den anden side synes jeg din tekst kører lidt i ring, for du får vist meget tidligt hvad talentet er.

Allerede i sjette linje er jeg klar over talentet

”Er Elvira din veninde? Hende har jeg da aldrig mødt?”

Du får selvfølgelig sat ekstra krydderi på efterfølgende, med at det ikke bare er en fantasiven, men et spøgelse. Det er ret godt. At benytte den spanske syge, var også en rigtig elegant måde at gøre det på.

Men du gentager også dig selv lidt ved fx at skrive

Hvordan kendte hendes lille datter dog til det?”
”Julie, hvor kender du dog til den spanske syge fra?


Her kunne du nemt havde nøjedes med den direkte tale. Ingen grund til først at tænke det, og så sige det.

Fin opgave.

mvh Peter
14 år siden
14 år siden
#2 Lejsy Storm
Det er virkelig en fin og original tekst, du har skrevet. Først tænkte jeg, at Elvira var en fantasikammerat, men i den sidste linje og med det historiske aspekt in mente, så tyder det jo på, at hun har synske evner, som rækker ud over barnefantasien.
Godt gået!

Der er nok nogle knudrede formuleringer hist og pist, som kunne forbedres: "Hun strakte sin arm frem og havde sine fingre så det lignede hun holdte om et håndled."
Lidt mere forenklet kan man vel sige: "Hun strakte armen ud og lukkede fingrene om et usynligt håndled."

Men alt i alt er det en rigtig god tekst!

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden