Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der stod jeg ellers og betragtede mit skaberværk. Det rislede koldt ned af ryggen på mig, ved lyden af det knitrende træ der lod sig æde op af flammerne. Jeg havde gåsehud. Stakåndet og med kroppen fuld af begær lod jeg mig mætte af de hundredvis af sanseindtryk der konstant bombarderede mig i form at hjerteskærende skrig, hylende sirener, den så genkendelige lugt at brand. Mine øjne lyste op i skæret fra de blå blink på brandbilerne. Mit hjerte slog et ekstra hop ved tanken om overskrifterne i morgendagens aviser. "Mindst ti ofrer for stor brandulykke på Frederiksberg". De ville aldrig finde mig. Jeg havde gjort mit. Efter 15 år i vagtselskabet kendte jeg til hver en blind kameravinkel der måtte være på ambassaden. Fingeraftryk ville for længst være forsvundet i flammerne. Har i set det? Nej selvfølgelig har i ikke det. I kender ikke til synet af panik. Til lyden af vandstråler fra brandslangerne der ihærdigt kæmper mod de dansende flammer som når man tisser på et lejrbål. Tsssh. En lyd der får nakkehårene til at rejse sig og får hjertet til at pumpe blodet en anelse mere intensivt. Du mærker at være i live. En iscenesættelse der får alle dine sanser til at arbejde sammen. Alle sanser arbejder på højtryk på en gang. En følelse af velvære der er så ubeskrivelig.
Evakueringen var gået langsommere end forventet. Kun et halvt dusin mennesker var indtil videre reddet ud af flammehavet. Jeg mærkede deres angst. Og jeg nød det. Det var malet i ansigterne på dem. Jeg kunne se hvem der havde mistet. Jeg kunne se hvem der led. Og jeg nød det. Flere og flere mennesker var kommet til for at iagttage flammernes så smukke koreografi. Jeg vidste at der blandt mængden var flere som mig. Jeg var ikke alene. Det var aldrig slået fejl de andre gange. Det har altid kun været mænd. Man får som regel hurtigt øje på dem. Denne gang gjorde han ikke meget ud af at skjule sin begejstring. Med øjne så tydeligt oplyste af nydelse, stift stående samme sted med løftet hoved. Et smil der ikke var til at tage fejl af. En begejstring alt for få mennesker giver sig selv lov til at opleve.
Tilfældige ord: evakuering, iscenesætter, vagtselskab, brandslange, brandulykke

Skriv kommentar

Besvarelsen Flammende begær er publiceret 01/08-2011 14:52 af MathiasStougaard under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 01/08-2011 14:52
Besvarelsen er på 372 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 WilliamThomas
Dine fem ord lægger op til action, og det leverer du – meget fint!
Overskriften er god, og din brug af mange korte sætninger understreger hovedpersonens ophidselse og det generelle kaos, der hersker.
De ultrakorte sætninger gør måske teksten lige lovlig staccato mod slutningen, men hvis det er godt nok til Cormac McCarthy, bør det vel også være godt nok til os andre…:-)
Som du bygger scenen op, fungerer hovedpersonen som et kamera, der panorerer hen over flammehavet og dets ødelæggelser – det er et rigtig godt! Dog synes jeg, at du bliver lidt for forsigtig, når du skal sætte ord på hovedpersonens oplevelse og tanker, som om dine billeder ikke helt lever op til situationens voldsomhed.
Fx skriver du Mit hjerte slog et ekstra hop ved tanken om overskrifterne i morgendagens aviser – det svarer lidt til: ”Av for søren,” sagde manden, da betonsvellen styrtede ned fra loftet og knuste hans ben”
Et andet sted skriver du En lyd der får nakkehårene til at rejse sig og får hjertet til at pumpe blodet en anelse mere intensivt – kunne godt tåle en mere prægnant formulering.
Og et sidste eksempel …lyden af vandstråler fra brandslangerne der ihærdigt kæmper mod de dansende flammer som når man tisser på et lejrbål.Tsssh Med afsæt i mine egne erfaringer med at pisse på lejrbål, synes jeg ikke, at (lyd)billedet matcher situationen i din historie…
Kort sagt: gå mere amok! Husk, du ”behandler” en ild-elskende psykopat i færd med at udleve sin ultimative våde drøm!
Så kunne jeg nævne noget med kommatering og tilsvarende fnidder, men hvem orker at tænke på det, når flammerne slikker op ad væggene?
Alt i alt en god tekst som antyder et godt fortælle-gen.
Fortsæt!
-w
9 år siden
9 år siden
#2 KrisTheDwarf
Mit hjerte slog et ekstra hop ved tanken om overskrifterne i morgendagens aviser
- er det bare mig, eller hedder det et ekstra SLAG? =)
Men ellers en ret fed tekst :)
9 år siden