Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Kom ud fra lægen med en dejlig følelse. Den dejligste i lang tid. Jeg råber ud i venteværelset ”Jeg er gravid!”. Lykke fulder mit hjerte. Mit hjerte løber over af lykke. Mit hjerte banker, hårdt. Så hårdt at jeg tror det vil slå ud gennem min hud. En lille rose blomstrer i min mave. Jeg kan ikke fatte hvor fantastisk heldig jeg er. Jeg må fortælle ham det. Jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det men det er vel egentlig også lige meget. Jeg ved at han elsker mig. Jeg ved at han vil elske barnet. Mit barn. Hans barn. Vores barn. Jeg kan ikke vendte med at fortælle ham den gode nyhed. Glædelig nyhed. Fantastisk. Der findes ikke ord til at beskrive hvor god og fantastisk en nyhed det er. Jeg er gravid, jeg er gravid, jeg er gravid!

Jeg løber ned i bilen over vejen. Jeg er så glad at jeg skælver. Roder i min taske efter bilnøglerne, men jeg ryster så meget at jeg taber tasken. Før ville jeg være irriteret, nu er jeg bare glad. Jeg smiler bare og samler den op. Der var de. Jeg sætter mig ind i bilen. Jeg er slet ikke i stand til at kører lige nu mine hænder ryster for meget. Jeg kigger om bag i, vi må have en ny bil, der ikke plads til et barnesæde deromme. Der skal være plads til mit barn. Min lykke. Mit livs kærlighed. Jeg er gravid, jeg er gravid, jeg er gravid!

Lægerne sagde det ikke kunne lade sig gøre, men nu… Nu er jeg det. Mirakel. Det overgår alt. Alt hvad jeg har prøvet. Jeg får et barn. Mit barn. En dame med en barnevogn går forbi bilen. Det bliver mig. Jeg bliver også mor. Jeg bliver hel varm, men samtidig får jeg gåsehud. Det er ikke ubehageligt tværtimod. Jeg kan næsten ikke rumme al den lykke. Det føles som om jeg er ved at eksplodere. Min krop og mit hoved kan ikke rumme flere følelser og alligevel har jeg stadig masser af plads til lykke. Glæde. Kærlighed. Kærlighed til mit barn. Jeg er gravid, jeg er gravid, jeg er gravid!

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg er gravid er publiceret 23/08-2011 17:08 af Rebecca Wagner Bendixen (Becca93) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 23/08-2011 17:08
Besvarelsen er på 362 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Flemming Dalsgaard (dino)
At være gravid med sit første og længe ønskede barn er nok en eksklusiv følelse: Der er ikke rigtig plads til andet! Kriteriet, "stærke følelser," må siges at være opfyldt.

Jeg ser bort fra en enkelt slåfejl, det er ligegyldigt. Jeg kunne døg ønske lide flere kommaer. Et par eksempler: Foran men i fjerde linje. Og gerne foran "tværtimod" i tredje sidste linje.
Ellers har jeg ikke noget at udsætte på det sproglige.

Men handlingen er lidt ensidig. I det virkelige liv vil sådanne følelser ofte møde deres modsætning. Man kan indvende, at tiden er så kort, at der ikke kan nå at ske noget. Alligevel ville en længere udgave passende kunne rumme, at manden måske ikke helt deler begejstringen. Det skaber den konflikt, som den korte fortælling savner.

Men det er ingen romen, end ikke nogen novelle. Som kort øvelse betragtet, synes jeg den er rigtig god.

Held og lykke med skriveriet.
Venlig hilsen
Dino.
8 år siden
8 år siden
#2 Darkness
Sød historie, velskrevet..
Man må sige du får de "stærke følelser" med, men som Dino savner jeg lidt i modsvar til lykken..
Alt i alt en god historie!!

Venlig Hilsen
Thit
8 år siden