Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kom for sent på job ved vagtselskabet. Jeg kørte så hurtigt jeg kunne tillade mig, men jeg blev stoppet på vejen. Ved første øjekast genkendte jeg ham ikke. Han præsenterede sig som Michael, men det sagde ingenting. Ikke noget jeg kunne tage mig af, det havde jeg simpelthen ikke tid til. Han så glad ud, og jeg gengældte hans smil; han sagde, at han håbede vi snart ville ses igen. Jeg måtte videre, der var mange ting jeg der skulle ordnes. Da jeg kom ind på kontoret var der kaos - der skulle bruges vagter nu og her til en opgave, men vi manglede folk. Jeg måtte tage tjenestevognen med det samme, ellers ville der falde brænde ned.
Da jeg kom ud til klienten var han der igen. Hans øjne fandt mig, og jeg gik i stå. Hvad var der over ham? Jeg kunne ikke sætte min finger på det, ej heller genkende blikket i hans øjne, flakkende.
Jeg måtte komme i gang med opgaven, de andre var mødt op. Det var hurtigt overstået, men dagen ville blive lang, der var alt for mange opgaver den dag. Når først det forkerte ben er ude af sengen, så er skaden sket - så burde dagen blive tilbragt i sengen.
Senere, han stod og betragtede mig på et gadehjørne. Han kom over, og han gav mig et knus. Hvad var det her? Jeg spurgte ham; "hvad er det du laver? Forfølger du mig?", men han svarede blot; "Villiam. Du husker mig ikke?" Min hjerne arbejdede på højtryk, men ingen klokke ringede. Han måtte have kunne se på mig, at jeg stadig ikke forstod. Jeg må have genkendt noget i hans ansigt, da det pludselig gik op for mig, hvem han var. Jeg genkaldte de aftener på marken under træet, hvor vi holdt i hånd og spiste vaniljeis sammen. Han var min ungdomsven, lige i den tid, hvor alt skulle prøves. Vi havde lavet alt sammen, mange ting vi ikke burde, og ikke længere var stolte over, men vi havde også så mange minder, at jeg var flov over, at jeg ikke genkendte ham. Jeg krammede ham, og fortalte, hvor meget jeg havde savnet ham.
Han stod med noget i hånden, og jeg spurgte ham, hvad det var; et spørgeskema, fortalte han, om jeg ville have et?
På øverste linje stod der; seksualitet - kender du din?
Tilfældige ord: vaniljeis, tjenestevogn, spørgeskema, ungdomsven, vagtselskab

Skriv kommentar

Besvarelsen Seksualitet - kender du din? er publiceret 13/10-2011 00:48 af MaleneS under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 13/10-2011 00:48
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Hej Malene!

Rigtig god idé og er vild med din overskrift!
Tænker dog at teksten kunne bruge en genlæsning fra din side, med særlig fokus på brug af "jeg" :)
Derudover kunne der være fedt hvis du prøvede at gøre historien mere intens, mere dyb - evt. ved brug af flere tillægsord og kortere sætninger? Sådan at man som læser bedre er med :). Det er selvfølgelig svært med så lidt plads i de her øvelser - men ville lige nævne det nu emnet og ideen er så god

Mvh Astrid
12 år siden
12 år siden
#2 MaleneS
Hej Astrid!

Tusind tak for din kommentar - jeg er glad for, at du kan lide min tekst :)

Jeg forstår ikke helt, hvor du vil hen mht. brugen af "jeg", måske du vil uddybe lidt?
Sjovt, at du skriver, at jeg skal bruge kortere sætninger, da jeg altid har fået at vide, at jeg skriver FOR korte sætninger ;) Jeg ville virkelig gerne skrive meget mere, men, som du selv nævner, så er der jo begrænsning på ord :( Måske jeg skriver den i en længere udgave, en gang jeg finder ud af at lægge selvstændige tekster ind, som ikke er knyttet til skriveøvelser.

Mange hilsner,
Malene.
12 år siden
12 år siden
#3 Zebraffe
Hej Malene,

God historie.

Nu kom jeg til at læse kommentaren om "jeg". Umiddelbart tror jeg vedkommende mener, at du bør overveje at variere din sætningopbygning en smule.

Da jeg kom ind på kontoret var der kaos - der skulle bruges vagter nu og her til en opgave, men vi manglede folk.

Kunne måske være: På kontorer var der kaos ... osv.

Jeg synes du skriver godt, teksten flyder afsted, og du mestrer kunsten at fortælle uden at bruge en masse tillægsord, det behøver man ikke altid at gøre. Intensitet ligger lige så meget i det man viser med sine ord. Du overlader det ofte til læseren at skabe billederne og det kan jeg rigtig godt lide.

Hilsen Zebraffe :)
12 år siden