Tro det, jeg er død

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En tyngende møllesten om min fod trak mig ned i dybet, jeg sank dybere og dybere ned;- der var aldrig noget som mere kunne redde mig fra min egen befrielse - døden. Jeg længtes efter den, jeg savnede min aldrig personlige ven. Jeg så mange gå bort, tante, kusiner, onkler - ja endog mor, far og søster og lille bror. De alle blev udsat for dig, de alle blev skænket gave, at ikke skulle dele livets elendighed med resten af dens middelmådige afkom. Jeg skænkede min kæreste en tanke, men tænkte så på hvordan han havde behandlet mig, slået mig, han fortjenete at leve, det måtte være den værste straf, leve evigt.
Jeg vidste, at hvis det var muligt ville være det værste som et menneske kunne blive udsat for, at leve længere end mennesket selv kan døje sig selv.
Jeg havde været træt af mig selv, fra dagen jeg blev født, fra dagen jeg sled mig med kolde tåre ud af min mors mave, jeg ville ønske at jeg end ikke havde levet i hendes forster, selv den del af livet var for meget for mig. Jeg kan ikke tage livet, jeg flygter fra livet som vare den en friløbende gepard. Frygten besejrer mig, men jeg ser stadig lige så kedelig og død ud. Mit næsten grå, mit rynkede næsten ugenkendelige fjæs giver mig et sådan mod på døden, at jeg selv ville gøre af med mig selv hvis jeg blot fik redskaberne og retten.
Men har de ikke frataget mig ret til, at bestemme selv, er der ikke fodlænke om min fod? Har de ikke sat et gevær i ryggen som tvinger mig til, at forblive levende eller vil de ikke dræbe mig, men påføre mig yderligere smerter?
Jeg løber skræmt over skænt og skåning, som en forvildet besat gris som håber ud over skrænter. Men mit spring er springet ud på de 70.000 favne vand. jeg ved ikke om det vil gøre mig død eller endnu mere levende i jeres øjne.
Nu løber jeg dog alligevel mod hades porter, med en smilende iver, ikke fordi jeg elsker livet; men jeg elske ikke at leve. Lad mig dø, lad mig leve i døden land. Jeg kigger ud over land og rige og ved folk tager mig som psykopat, men hvad kan en gøre hvis hades kalder på en.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tro det, jeg er død er publiceret 01/12-2011 23:22 af Snas under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 01/12-2011 23:22
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Rene Kier (kier)
Overskriften, titlen, trak mig til som en bi mod en fedtet honningkrukke...og teksten fik mig til at klæbe fast. Velkommen Snas, du er blandt venner!
Jeg er helt sikker på at du rummer talentet til at formidle og skrive en god historie. Dog virker det som om at alt for mange tanker og sætninger, sætningskonstruktioner - trænger sig på og vil ud på en gang??

Eks; Jeg vidste, at hvis det var muligt ville være det værste som et menneske kunne blive udsat for, at leve længere end mennesket selv kan døje sig selv.

Her taber du mig, for jeg må døje med sætningen længe inden den giver mening.
Forslag;
Jeg vidste, det værste et menneske kan blive udsat for, er at leve længere, end det kan udholde sig selv.

Husk, det er kun et eksempel. Måske er det meningen at teksten skal være sådan, som den er skrevet. Jeg er selv vant til at blive slagtet og "sakset" ned, dvs. modtage foreslag til, hvordan jeg kan gøre teksten kortere og samtidig ramme hårdere!

Det er en del af meningen med dette forum.

Din fortællerstil, dine metaforer og ideer, bærer dog historien frem i sådan en grad, man kun kan vente på mere...


Så det gør jeg.


Venlig hilsen

R. Kier
8 år siden
8 år siden
#2 Snas
mange tak for ris og ros og god respons.

mvh

Snas
8 år siden