Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Jeg bakkede, næsten trillede tilbage med en følelse af ubehag og panik brusende op i mig. Med det samme overvejede jeg mine muligheder, jeg kunne jo ikke have det her siddende på mig som en stor forretningsmand og kærlig familiefar. Det ville ødelægge ikke mindst min familie, men også min karriere. Gaden var mørk og stille kun de jævnlige vindpust der strøg gennem træernes blade gav lyd fra sig. Det føltes som jeg stod stille der i flere timer, men viserne på uret var som frosset fast, og bevægede sig ikke i den tid tanker fløj ind og ud, op og ned i mit hoved. Jeg prøvede febrilsk at fange nogle af de tankestrømme jeg gjorde mig, holde fast i dem så de kunne give mig en form for svar og beslutning, men ligeså hurtigt de blev dannet, var de forsvundet fra mit greb igen.
Jeg sad min telefon presset i min håndtag, klar til at trykke det nummer ind som ingen ønsker at bruge, gøre det fornuftige og fortælle hvad der sket, men med de få ord; "Jeg har kørt en ned, det ligner ikke der nogle livstegn" kunne mit liv smuldre i hænderne på mig, sive ud igennem hver en lille sprække. Var jeg klar til det, at gøre det rigtige? Mine øjne vendte sig igen hurtigt mod uret, igen havde næsten ingen tid havde passeret. Jeg pressede 112 på min mobil, sveden trillede ned af min nakke og fugtede mit hår, mine øjne begyndte at blive våde. Ubevidst fik jeg trykket, så min mobil ringede op, men i det sekund en stemme formede sig i den anden ende af røret, kastede jeg med alt min kraft mobilen ud af den åbne dør, foruden nogen videre overvejelse kørte jeg væk, efterlod personen liggende livløst på vejen, overladt til naturen. Naturen havde nu ansvaret for dette legeme og med alt sin kraft ville den påbegynde sin velkendte cyklus. Gøre hvad den altid har gjort; skabe, dræbe, nedbryde.
Men jeg havde blandet mig i naturens gang, pillet ved dens specielle balance, uden at rydde op efter mig. Vil moder natur tilgive mig for det og vil jeg kunne leve med det valg jeg har taget?

Skriv kommentar

Besvarelsen En vigtig beslutning er publiceret 24/06-2012 00:39 af Julie Trans Nielsen under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 24/06-2012 00:39
Besvarelsen er på 365 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Julie, det er ikke en rar situation at komme i for en bilist, at have kørt nogen ned. Så tager han lige den forkerte - efter min mening - beslutning, men det er jo så netop point of no return, den opgave har du jo klaret. Du beskriver hans følelser godt med tegn som sved og andre ting. Lige et par steder med lidt sprogbøffer, men det er ikke mange. Du klarede da denne skrive opgave fint. VH Mons
8 år siden