Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

"Misser ... Misser .. kom såååå ... Misser .. "
Jeg skraber skeen op og ned over rillerne på dåsen med kattemad ..
"Misser .. kittekittekit .."
Jeg vender mig om mod lænestolen og sætter mig , lægger skeen på kanten af armlænet og balancerer kattemaden på ryglænet - hvorfor var det nu vi fik kat ? ..
Se den lille kattekilling nej hvor er den sød .. og det er jo sådan det er .. kattekillinger er så mega nuttede . Sådan nogle små bløde dunede bolde med smukke smukke øjne . Og når de triller rundt på gulvet ... nurj de er sødere end søde .. de blåeste blå øjne ..

Hundehvalpe er også søde på den der endnu mere kluntede måde .. sådan lidt Fedtmule-kluntede .. og de tisser også på gulvet .. Dem kan man så få i næsten alle farver .. og nogle er korthårede og nogle er langhårede , nogle er hidsige og nogle er forbudte . Jeg kan godt lide de ruhårede som den der ruhårede hønsehund nogen bruger som jagthund. Men en dansk-svensk gårdhund er også noget så multi-anvendelig . Og så kan man få dem til at lystre , de er til at stole på og de lytter .. sådan med hovedet på skrå . Hedder det overhovedet hovede på en hund ? Eller hedder det fjæs ? Eller noget helt andet ?

Jeg havde engang en nymfeparakit . Den var noget af det sejeste og skøreste . De siger at nymfeparakitter kan lære at sige ord lissom papegøjer .. Min nymfeparakit var mere sådan en mellemting mellem en kat og en flagermus .. når den ikke hang på den store pind i buret med hovedet nedad så hvæsede den og hakkede efter mig . Den var altså usandsynligt hidsig . Så da jeg købte en dame til den troede jeg lykken var gjort men 20 dage og 3 nymfeparakitæg senere fandt jeg dem begge døde . Så fugle gider jeg ikke mere .

Og helt ærligt , guldfisk og hamster det er bare ikke rigtigt noget kæledyr, ikke for mig i hvert fald .

"Misser .. Misser .. " jeg griber ud efter skeen og får lige i samme ombæring væltet kattemaden ned på gulvet .. der er så meget stivelse i at der ikke løber noget ud .. jeg samler dåsen op og skraber igen med skeen henover rillerne ..
Så rejser jeg mig , jeg må hellere gå ud og kalde på den kattens kat . "Misser"
Jeg åbner køkkendøren , stikker fødderne i et par træsko og prøver at skubbe bryggersdøren op , den binder mere end den plejer . Men pludselig kan den tvinges op .
"Misser .. Mi..." kattens navn klistrer fast i min mund da den døde kat svinger tilbage i hovedet på mig - kattens bagpoter slipper fri af sømmene og katten flader ud på gulvet -

Skriv kommentar

Besvarelsen - hvorfor var det nu vi fik kat - er publiceret 02/02-2019 20:50 af Zonia Poulsen (Poulsens Skrivekunst) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 02/02-2019 20:50
Besvarelsen er på 434 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 9 måneder siden
#1 Ida Hansen (Kajaki)
Sikke en tekst :) Du skriver med et godt flow, og men midterstykket bliver lidt langt, og det er som om, at det ikke bringer teksten så meget videre, lidt som om, at det bare fyld.. Det synes jeg er lidt ærgeligt. Jeg tror sagtens du kunne gøre teksten mere fængende, måske ved at beskrive forholdet til katten. Det kan være, at den gnubbede sig op af benet på fortælleren efter, at denne person havde været i et skænderri, eller lignende, bare et forslag :) Så tror jeg også at man som læser ville føle mere, ved slutningen.

Men du skal have virkelig stor ros for dit sprog, og for at lave en så overraskende slutning :)

mvh Ida
1 år, 9 måneder siden