Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Jeromys hænder knuger sig om styrepinden. På toppen af skyskraberen står en flok mennesker forventningsfuldt, og følger hans fly glide hen over himlen. Med over 1200 kilometer i timen flyver Jeromy - alene, imod det kolossale fartøj der svæver lydløst over Manhattens skyline.
"Hvid leder her, fjende i sigte, afventer ordre ..."
"Modtaget hvid leder, brugen af atomvåben godkendt, du er vores sidste håb, aflever pakken ..."
Jeromy frigør låsemekanismen, og sætter afventende tommelfingeren over knappen på styrepinden. Han spejder sørgmodigt ned på landskabet under ham, hvor New York er reduceret til en bunke af ruiner og grus.

Håbefuldt ... trykker han knappen ned.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den sidste krig er publiceret 26/07-2012 12:14 af Thomas V. Nielsen (Konkret) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 26/07-2012 12:14
Besvarelsen er på 101 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Kaare Kristensen (Hemingway)
Extraterrestial, E.T. kæmpefartøj har pulveriseret New York og menneskehedens sidste chance er 'håbefuldt' at forsvare sig med atomvåben. Jo, hele ragnarok-scenariet oplever jeg med dine hundrede ord.
Minder mig om Spielbergs "Worlds of War", hvor krigen med E.T. invasionen egentlig tegner sig fuldstændig håbløs, men hvor E.T.'s manglende forsvar imod bakteriesygdomme redder menneskeheden. Flot film.
8 år siden
8 år siden
#2 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Hej Kaare.

Jeg fandt det umådeligt svært at fatte mig i korthed, det her er virkelig en øvelse der vil noget!
Men det ser ud til at det lykkedes, sådan nogenlunde, med de billeder du fik ind på lysskærmen. : )

Så må man jo selv tænke sig til om A-våben er løsningen eller ej, og om menneskets destruktive natur alligevel kan blive vores redning i sidste ende.

Jeg tror filmen du hentyder til er: War Of The Worlds, af Steven Spielberg. Ja det er en god film, der vinder den mindste organisme slaget for menneskeheden. : )

Mvh. Thomas
8 år siden
8 år siden
#3 Tohpi
Uhh du skaber virkelig et intenst og uhyggeligt øjebliksbilled har! Du får jo fortalt en helt masse og stillet en masse spørgsmål til eftertanke bare på de få linjer -super :)
8 år siden
8 år siden
#4 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Hej Tohpi, tak for din kommentar!

Det glæder mig du synes om den : )
Læs gerne nogle af mine andre tekster, det kunne være du fandt noget du kunne lide.

Mvh. Thomas
8 år siden
8 år siden
#5 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Konkret, et helt lille atomkrigsdrama, du har jo løst opgaven og fået det skrevet på de få ord. Så lidt skal der til for at skabe et dystert billede. VH Mons
8 år siden
8 år siden
#6 Sunne Sommer
Hey Thomas :o)
Helt vildt godt!! Det er rigtig godt gået, at du har skabt et tydeligt miljø, en spænding og en afslutning med så få ord. Den historie kunne godt have været meget længere! vh Sunne
8 år siden