Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Der er to forskellige slags mennesker omkring er bord til en middag. Der er dem der stiller spørgsmål. Der er dem der besvarer på dem. Normalt var altid Romeo den der stillede de mange spørgsmål. Optimistisk i et ynkeligt forsøg på at fjerne den akavede stilhed rundt om bordet med sin far og mor.

Men det ændrede sig pludselig en dag.

Mor tog en bid af sin mad fra sin gaffel. Tyggede af munden. Sank. Drak lidt af den dyre vin. "Nåh, hvordan går det så med dine eksamener, Romeo?"
Fra det øjeblik vidste han, at hans forældre skulle skilles.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rundt om bordet er publiceret 30/04-2013 13:31 af Theresa Hjerrild (Theresa) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 2 - 30/04-2013 13:32
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Stine Smith
Kære Theresa.
Den er vel nok fin - og overraskende slutning!
Jeg har et enkelt forslag, så matematikken kan gå op. Du skriver "Der er dem der besvarer på dem". Måske kunne du skrive "Og der er dem, der besvarer dem"?
Jeg pusler lige videre med min egen!
Mvh
Stine Smith
11 år siden
11 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Hej,

Jeg er enig med Stine i at slutningen er fint overraskende og tilfører lidt spænding til det. Men tænker lidt om hele din indledning ikke hører til en længere novelle/tekst? Den er meget rolig og omstændig, og det bliver derfor kun ordet "skilsmisse", der tilfører hele spændingen til historien.
MEN kan også være det var hele din idé med teksten :) Men der er plads til at bytte sætningerne ud med nogle lidt mere spændingsdryppende nogle af slagsen.

/Astrid
11 år siden