Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Vesten strammer under det tykke lag tøj. Sveden løber fra hans pande. Han kommer gående ned ad grusvejen i et roligt tempo, upåfaldende. En kvinde i burka kommer gående imod ham med sine to sønner. Støjen fra brægende geder, knallertmotorer og handlende bliver større jo nærmere han kommer markedspladsen. Han stopper op og retter på en ledning inder under vesten. Han vender sig, ser tilbage på to skikkelser bag en sten. Den ene holder en mobiltelefon i hånden. Manden med mobilen vinker til ham. Hans hænder ryster da han træder ind på markedspladsen. Et barn ser på ham. Vesten bipper.

Skriv kommentar

Besvarelsen Markedspladsen er publiceret 04/06-2013 15:55 af Thomas Schumann (Schostar) under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 3 - 05/08-2013 11:21
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Ej puha en spændende drabble!!!! Det kribler ligesom under huden på en af ubehag til sidst i teksten, hvor man forstår handlingen til fulde. Specielt ubehageligt med det uskyldige barn, der kigger på ham. Du bygger det rigtig godt op, for det er først helt til sidst du afslører selve formålet.
En enkelt rettelse: "En kvinde i burka kommer gående imod ham med hendes to sønner." - med sine to sønner.
Rigtig god drabble!
-Alexandrina
10 år siden
10 år siden
#2 Thomas Schumann (Schostar)
*Alexandrina:
Tak for at du kunne lide min drabble :)
Og også mange tak for rettelsen. Det er som om jeg ikke kan ryste den irriterende fejl af mig, når jeg skriver. Det er nu rettet.
10 år siden
10 år siden
#3 Lars Bjerring (bjerring)
Flot beskrivelse.. jeg får lyst til at læse mere.
God detalje med "retter på ledningen" og "Et barn ser på ham"
Det giver lige 110%
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Jensen
En rigtig fin beskrivelse du giver af scenen. Den bygger du godt op.
Håber du har mere i ærmet:-)

Lise
10 år siden
10 år siden
#5 Christina Ingerslev (frøkenC)
Shit, det havde jeg ikke set komme! Du beskriver skidegodt. Slutningen sidder lige i øjet, og jeg er overrasket over at to ord kan betyde så meget for hele teksten.
10 år siden