Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Et væsen kikkede ud under skovbrynet. Lavningen flød af mosekonebryg. Gasblå glimt sås snart her, så der; og skypumper hvirvlede gusten tåge over dyndet bund.
Man fortalte at nu er lygtemændene ude til elverpigernes dans.
Forstandige folk slog slåen for. Advarede storøjede børnebørn mod elverfolket, åmanden, og andre man agter sig vel for - men ikke mod skovalften.
Ræven strejfede hendes brune læg. Travede hjemover - snuden mod skovbunden - af anden sti end den, hvorfra han kom.
Beretningen tager sin begyndelse en tidlig forsommers morgen, hvor Ræven var nede for at hente høne. Ofte bemærkede han at kællingen råbte op og skændte.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skovalf er publiceret 26/08-2013 04:49 af mulvis under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 1 - 26/08-2013 04:49
Besvarelsen er på 103 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995)
Jeg er vild med indholdet, det eventyrlige du bringer på banen med elverfolket, elverpigerne og alfen. Måske er det bare mig, men jeg har nu lidt vanskligheder ved at forstå dit brug af ord. Det betyder ikk, at jeg ikke synes dette her er godt, for det er det, bestemt! Det kan måske have noget at gøre med, at jeg kun er i slutningen af mine teenageår :o)

Hvad er denne skovalf for en figur? har du andre typer alfer i dit "univers" din tankeverden? Der må vel være en "god" side af disse skovalfer, siden at man ikke behøver at agte sig vel for dem, set i forhold til elverfolket, og især deres elverpiger?

Skriver du mere af det her, eller er påbegyndt noget lignende? Måske, hvor du inkludere nogle elementer, fra det her du lige har skrevet. Dine 100 ord har du brugt godt, og spændingsfuldt. Meget god handling! Det er kort og godt. og selvom det kun er en drabble, så er 100 ord for lidt til mig. Jeg vil have mere. Mere handling, flere spørgsmål, flere svar.

For jeg kan, igen, godt lide det du har skrevet, det er spændende!
7 år siden
7 år siden
#2 Jette Petersen (Babyangel85)
Jeg drømmer mig tilbage til gamle dag, hvor man i stuerne om aftenen fortalte de nysgerrige børn, om de dansende elverpiger og alle de væsner de skulle passe på i nattens mørke. Synes du bruger dine 100 ord på en spændende måde. Jeg forstiller mig, at din måde at skrive på er lidt på vers, en slags digt?

Jeg spottede en enkelt lille fejl "skovalften", ellers synes jeg ikke jeg har bemærket noget.
7 år siden
7 år siden
#3 Alda M. Nielsdóttir (Wavie)
Jeg er vild med elverfolk! God tekst. Jeg kunne godt lide den.
7 år siden