Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Hun stirrede længe på sig selv. De små rynker ved øjnene var blevet dybere siden sidst, hun sådan rigtig studerede sit ansigt. Rynkerne tydede på, at tiden havde tæret på hendes smil. Det nåede aldrig rigtig helt op til øjnene længere.

Hun kiggede på den hvide dør. Den havde vist også set bedre tider.

Spejlet viste en rød hånd på hendes kind, da hun drejede hovedet. Men hun mærkede intet til den. Den havde siddet der så længe, at hun ikke længere kunne huske, hvorfor.

Hun sprøjtede koldt vand i ansigtet og åbnede døren med et tvungent smil på læberne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Spejlet er publiceret 21/11-2013 10:52 af Signe Jensen (Siggne91) under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 1 - 21/11-2013 10:52
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Mikael Gjelstrup (Novae)
Fin tekst, som er et øjebliksbillede af en hp som på en måde pludselig vågner op og er voksen - eller slidt af livet. Jeg kan også godt lide slutningen som antyder, at hp er til et selskab og trænger til en pause, eller til at være alene med sine tanker. Og at dét, at bevæge sig ud i verden, kræver et påtvunget smil. At verden er "kunstig". Du formår at sige en hel masse med få ord, og det er altså ikke sådan lige at gøre. Ros fra mig! Det kunne være interessant at vide hvad der er foregået i hp's liv, som har gjort at hun har det sådan. Men på den anden side skal der jo også være noget der pirrer fantasien. Meget fint skrevet synes jeg :-)
7 år siden
7 år siden
#2 Signe Jensen (Siggne91)
Hej Mikael.
Tusind tak for rosen. Jeg er glad for, du kan få noget ud af den korte tekst :)
7 år siden
7 år siden
#3 Jette Petersen (Babyangel85)
Jeg får den opfattelse, at personen måske er i et forhold hun ikke ønsker. Den røde hånd er efter et slag måske? Rynkerne under øjnene kunne betyde, at hun havde grædt. Hvad der er på den anden side af døren skræmmer hende, men hun magter ikke at tage kampen op. I stedet bider hun det i sig.

Du er god til at variere sproget og gøre det let læselig. Fin tekst, som egentlig fik mig til at føle lidt med hende og tænke, hvad der gjorde hun ikke magtede at sige fra. Det kunne være spændende at finde ud af. Så du har vagt noget nysgerrighed i mig :-)
7 år siden