Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Tre drenge har mødt hinanden i tiende klasse og udviklet et nært venskab. Derfor har de besluttet at fortsætte på HF sammen efter folkeskolen.
Frank bor hos sin fraskilte mor og sin lillesøster og har et anspændt forhold til dem begge.
Kim er enebarn og bor hos sine forældre. Han har haft en sommerromance og holder mailkontakt med pigen, der bor langt væk.
Mikkel bor hos sin far, der er enkemand og kvartalsdranker, og sine to mindre søskende. Han har tidligere måttet se efter disse, når hans far faldt i vandet.
De har ikke gået på HF ret længe, før venskabet sættes på en prøve i de nye omgivelser med nye mennesker, især da Mikkel indgår et forhold til en selvisk pige.
Da deres personlige problemer spidser til, bliver gnidningerne mellem de tre venner voldsomme, og da Kim og Mikkel tackler det på en usmart måde, får det tragiske konsekvenser.

Skriv kommentar

Besvarelsen Løgnens mørke er publiceret 13/01-2014 22:05 af Mogens Sørensen (Mons1957) under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 13/01-2014 22:05
Besvarelsen er på 150 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.