Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Så er det snart nu, ikke noget med at tabe den, det vil hun aldrig tilgive dig. Skal jeg græde eller bare se alvorlig ud? Kan jeg græde? Så er det snart nu, var det to eller tre salmer? Du kigger bare lige frem, ikke noget med at se til siderne, bare se lige frem mod døren. Så er det snart nu... er det nu?
Præsten nikker, faren rejser sig og løfter kisten i begge hænder. Det giver et sug gennem kirken og han tænker, "hvad havde I forventet, den er jo for lille til at vi begge to løfter".

Skriv kommentar

Besvarelsen Så er det nu er publiceret 27/07-2014 00:10 af Michael Aagaard under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 2 - 29/07-2014 17:02
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 15.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Marie Farholt
Hej Michael,

Jeg synes det er imponerende, at du har skrevet så stærk en tekst med så få ord. Det praktiske fokus i den indre dialog og gentagelsen af sætningen 'så er det snart nu' udtrykker effektivt en stærk og personlig sorg, som kunne have virket påtvunget og uægte, hvis den havde været udtrykt mere direkte.
Det er dog især afslutningen, der rammer mig. Ikke fordi objektet for sorgen afsløres, men fordi den så fint viser, hvordan menneskelige følelser kan sætte sociale normer og forventninger i et fremmed og uforståeligt lys.
9 år siden