Slowmotion og hæslig kunst

Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Mine fødder rokker nervøst under stolesædet. Jeg kigger på klokken for 87. gang, sådan cirka. Kan det virkelig passe, at der ikke engang er gået et minut siden sidst? Bordene er fyldt med aviser og ugeblade - men lige nu er det åbenbart mere tiltalende at stirre eftertænksomt ud i luften.

Jeg ser rundt i det meget hvide og meget belyste venteværelse. En lille dreng hopper frejdigt rundt i legerummet med gips på det ene ben. Til gengæld er atmosfæren knapt så frejdig til venstre for mig. Her sidder en familie med irritation malet i ansigterne. Faderen sukker og henvender sig gnavent til mig:
"Mon de tager sig sammen i dag?"
Jeg smiler lidt halvhjertet. Nok er jeg selv ved at falde af stolen af uro - men det skal vel ikke gå ud over personalet. Så jeg forsøger at mildne stemningen:
"De har jo også akutte tilfælde".
Tilsyneladende er familien ikke i humør til positiv psykologi. Moderen sender mig et lidt stift blik, og jeg vender øjnene tilbage mod de uudholdeligt grimme malerier på væggen.

En glad sygeplejerske vimser forbi.
"Jaa, øh, vores ene overlæge er gået til møde, og vi skulle egentlig lukke om en halv times tid - men vi arbejder på sagen", griner hun med let skelende øjne.
Jeg griner tilbage og overser familiens himlende øjne et sted til venstre.

Kort efter kommer overlægen hastigt luntende og undskylder til familien, der følger med. Jeg selv bliver kaldt ind med et formelt tonefald, intet smil. Var der alvor i den stemme, eller overdriver jeg nu? Lægen giver mig ufølsomt hånden. Jeg prøver at tolke hans ansigtsudtryk. Er allerede overbevist om, at noget er galt. Ikke at der kommer mange varsler fra det ansigt. Det er altid meget køligt. Og jeg taler af mange konsultationers erfaring.
På skærmen sidder mine røntgenbilleder klistret fast, som en irriterende påmindelse om den "produktionsfejl", jeg er født med. Jeg sætter mig i stolen, men opfatter efterfølgende ikke ret meget. Fra ordene "forværring" og "operation" står min hjerne af og fortsætter ad egne veje.

Jeg forlader hospitalet i en tåge af tanker. Omgivelserne virker slørede - og min mavefornemmelse fortæller mig, at fremtiden er det samme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Slowmotion og hæslig kunst er publiceret 27/07-2014 00:13 af Dina DBA under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 27/07-2014 00:13
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Dina

Puha din tekst bringer mange minder frem fra venteværelser. Jeg syntes du rammer opgaven helt perfekt. Jeg troede et øjeblik jeg vidste hvor du/personen sad, men der findes åbenbart flere skeelende sygeplejesker :o).
Jeg ville egentlig gerne komme med en eller anden form for konstruktiv kritik, som du kan bruge fremadrettet. Men kan ikke finde på noget fornuftigt at sige. Så her må en af de mere rutinerede hellere komme på banen.

Mvh
Michael
9 år siden
9 år siden
#2 Dina DBA
Hej Michael,
Tusind tak for de positive kommentarer.
Historien er faktisk inspireret af Århus Universitetshospital. Sjovt, at du kunne genkende noget ved situationen - det er dejligt at ramme andres oplevelser på den måde.
Hvis du kommer i tanke om råd til mig fremover, er du mere end velkommen til at skrive igen. Det er altid godt at få kritik at arbejde med.
Mvh. Dina.
9 år siden
9 år siden
#3 Nanette Nielsen (ariella)
Fint skrevet!
Dette vækker en del irritabelitet i én,
Jeg kan drømme mig ind i en " omvendt " udgave af din version.
F.eks.
Et sted hvor der er hæsblæsende travlt og man ikke har tid til at hilse. Gør man det alligevel, kan man godt regne med et løftet øjenbryn. Sikke et sted! Ariella
9 år siden
9 år siden
#4 Thomas Oesten
Hej:)

Det er meget let at leve sig ind i din historie. Den maler et billede man kan genkende, den rejser spørgsmål man gerne vil have svar på. derfor læser man videre.

Thumbs up :)
9 år siden
9 år siden
#5 Dina DBA
Mange tak for din kommentar, Ariella. Jeg har forsøgt både at være kritisk over for hospitalet og patienterne - selvom jeg måske beskriver familien mest negativt. Men jeg kan sagtens følge dig.

Og mange tak til dig også, Thomas. Lige præcis det, du nævner, er faktisk noget af det vigtigste for mig at få til at lykkes ved denne historie.

Mvh. Dina.
9 år siden
9 år siden
#6 Effy Sørensen (KarenDS)
Hej Dina,

Virkelig fin lille tekst som meget enkelt rammer øvelsen perfekt. Kort og nem at læse, men alligevel med en masse tanke bag.
Fedt at man ikke med det samme (eller egentlig til sidst) ved præcist hvad der foregår.

Mvh. Effy
9 år siden
9 år siden
#7 Dina DBA
Hej Effy,
Mange tak for kommentaren og den positive kritik! Jeg er rigtig glad for, at du synes, spændingen holdes.
Mvh. Dina.
9 år siden