55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Alt ånder idyl, da den kommer på min side. Vandet står op i et sprøjt. Luften fyldes i et nu med stank. Skøjeren krænger, og sejlene slår bak med et skrald.
På min vej over siden giver bommen mig en solid marstaller. Ingvar fanger mig, og jeg når lige se kæmpehalen forsvinde lydløs i dybet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lyn visit er publiceret 24/08-2014 12:10 af Kattegat under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 24/08-2014 12:10
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har ikke styr på forståelsen af sømandsudtrykkene som "skøjeren og marstaller", men det gør egentlig ikke noget, for jeg fornemmer jo "sådan ca", hvad der er tale om, og det giver beskrivelsen autensitet: jeg er om bord i et for mig fremmed miljø.
Mon der er tale om en vågehval (blåstens voldsomme stank)? I hvert fald en hval. Jeg fornemmer klart, hvad der sker. Undrer mig lidt over halens lydløse forsvinden. Giver det ikke en lyd, når sådan en hval dykker? Skulle der i øvrigt ikke et "t" på "lydløs", så det står som adverbium og ikke som adjektiv?
Spændende situationsbeskrivelse.
7 år siden
7 år siden
#2 Sofie Frost (sofiesverden)
De maritime udtryk kender jeg ikke, men jeg kan godt lide teksten alligevel. Den er meget dramatisk og ender godt.
7 år siden