Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Det var med lige dele varsomhed og skepsis, at 40-årige Valdemar Nielsen satte den ene fod foran den anden og trådte ud gennem indgangspartiet på det hidtil eneste hjem, han havde kendt. Efter få meter vendte han sig og betragtede med et overvældende sug af længsel den monumentale grå bygning, hvis eneste uregelmæssighed var det på hoveddøren fastsømmede skilt, der med påmalede røde blokbogstaver læste 'HJEM'.

Valdemar hankede op i sin taske, en nusset mulepose, der indeholdt en luns brød, en ekstra t-shirt og et regnslag til det tilfælde, at himlen skulle finde på at velsigne afgrøderne. Foran ham strakte den grusbelagte indkørsel sig ned ad en blid hældning, der endte i en gitterport, som markerede starten på hans nye fremtid. En fremtid, der skulle komme til at indeholde mødet med en talende kat, en enøjet kæmpe og en masse misforståelser. Men alt det vidste Valdemar Nielsen intet om endnu.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjem, ud, hjem er publiceret 26/09-2014 17:48 af Marie Farholt under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 26/09-2014 17:48
Besvarelsen er på 150 ord og lix-tallet er 51.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Christian Krogh Lusty Halling (halling)
God historie, man kan næsten fornemme følelsen af at være tæt på et stort valg. Dog er teksten lidt for lang ;)
9 år siden
9 år siden
#2 Christian Krogh Lusty Halling (halling)
Min fejl, jeg har blandet nogle øvelser sammen, den må vist gerne være længere end 100 ord
9 år siden
9 år siden
#3 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Ha, ha - humor og fantasi.
Det kunne være en dejlig indledning til en tosset historie i stil med, "den 100 årige, der sprang ud af vinduet og forsvandt".
9 år siden