Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Han kan mærke hvordan hun giver hans hånd et let klem. Han kigger over på hende, indbegrebet af ro. Selv er han storsvedende, med hjertet galoperende afsted. Hun giver et af de små smil, som gør hans knæ bløde. For et sekund er han rolig. Vandflasken ryster på ny, ved vibrationerne fra motorerne. Han forsøger at skrue låget af, uden at virke panisk. For ham virker alle andre rolige. Selvom at vi er som sild i en aluminiumtønde, små titusinder kilometer oppe i luften. Med ét lyder der et brag igennem kabinen, og de små gule iltmasker foroven falder ned.

Skriv kommentar

Besvarelsen Falder fra Foroven er publiceret 18/10-2014 17:47 af Stefan Nielsen (Flammen) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 18/10-2014 17:47
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Angela Hasbo (Angie)
Kort, konkret og stærkt beskrevet.
Du skaber med få ord et scenarie, der fylder en med ubehag. Vellykket.

Dbh
Angela
5 år siden
5 år siden
#2 Pernille T. Boldemann (Crystalbluefox)
Kort og konkret uden at springe for hurtigt frem i handlingen.
Meget velskrevet og ligetil, det kan denne læser lide ;-)
5 år siden
5 år siden
#3 Stefan Nielsen (Flammen)
Hej Angela og Pernille!
I skal begge have mange tak for jeres bedømmelse og ros! :-)

- Stefan
5 år siden
5 år siden
#4 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg er faktisk meget tilfreds med din beskrivelse, selvom katastrofen lidt siger selv selv, så ser jeg flere perspektiver i den. Den måde du har skrevet teksten på, og drager læseren ind er rigtig god - men er egentlig synd du har valgt historien til en drabble, for den egner sig ikke til at blive nedskåret synes jeg. Jeg ville vide mere, og uden dette mister man lidt af historien. Så jeg ærger mig lidt over ikke at vide mere..
Jeg tager hatten af for at du har besvaret opgaven så fint, men husk også på at det er en kunst at kunne skrive en tekst der både er så kort og som kan egne sig til en drabble.

Tak for læsningen.

/ Anne Sophie
5 år siden