Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Den ufrivillige stilhed ligger sig langsomt over mig, mine hænder er spændt i et fast greb om hinanden, tankerne flyver rundt i hovedet på mig, fra højre til venstre, fra ingenting til alt, op og ned, væk fra hinanden og hen til hinanden. Ideerne samler sig hurtigt i mit hoved men opløses kort efter igen. Mine hænder ryster svagt og sveddråberne glider koldt, næsten isnende ad kroppen på mig, mine øjne er opspilede og min krop bevæger sig i som en robot. Halsen er helt tør og når jeg prøver at snakke kommer kun nogle små støn frem. En tårer former sig i mit øje. Nej. Den måtte ikke komme nu ikke her. Hvorfor ikke nu. Du har jo en undskyldning hvis den kommer. Nej tanken stopper nogle få af tankerne, resten flyver bare hurtigere og hurtigere rundt i hovedet. Det føles som om der er ved at udbryde en orkan derinde. Min hjerne snurre rundt inde i hovedet på mig og mine ben giver svagt efter. Jeg fører en sveddryppende hånd op til hovedet, men det stopper ikke kaosset i hovedet, det bliver bare værre, der hvor min hånd rammer mit svimlende hoved begynder en svag kriplen at brede sig til resten af hovedet. Mit hoved føles som om at jeg har 40 i feber og min krop tilstand minder om krampe. Jeg lukker stille øjnene og vender mit svimlende hoved mod gulvet. Først nu opdager jeg at jeg ikke har trukket vejret i lang tid. Små hurtige vejrtrækninger hives ud og ind af min mund. Frygtens storm begynder at tage til den bliver stærkere og stærkere. Jeg opspiler øjnene igen. Nej. NEJ. Jeg ved det. Jeg ved det går galt. Mit åndedræt bliver til mindre hivende hak og sveden drypper langsomt ned af min hage. Alle mine muskler er spænd til bristpunktet og sveden driver nu koldt ned af mig. Det hænger overhovedet ikke sammen, det burde slet ikke være muligt. Faktisk direkte umuligt. Det burde aldrig at være sket. Jeg lader ryggen glide ned ad væggen, så jeg til sidst sidder på gulvet. Jeg sænker hovedet. Hvorfor gjorde jeg det?

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvorfor gjorde jeg det? er publiceret 20/10-2014 14:20 af meriana under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 20/10-2014 14:20
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Tenna Hermansen (Tenna)
Det er en meget meget åben tekst, og det frustrerer lidt at man ikke ved hvad der er sket. Når man ingen ide har om det, har jeg personligt, svært ved at finde mig til rette i personens følelser, fordi jeg ved ikke hvad jeg skal gribe fat i.

Kom der lidt mere på, f.eks en grund, så ville den til gengæld være rigtig god. Men mangler det der der giver personen personlighed.

Håber at det giver mening. Du skriver godt.
6 år siden
6 år siden
#2 Michael Aagaard
Hej Meriana

En god tekst du har skrevet, det lykkes rigtig godt at beskrive hvordan personen fysisk oplever følelsen.
Jeg vil give Tenna ret teksten kunne godt bruge lidt forklaring på hvorfor personen har det sådan, man sidder hele teksten igennem og gætter lidt i blinde. Også gad jeg godt at du åbnede den lidt op med nogle afsnit. Det er vil gøre teksten lidt lettere at gå til tror jeg.

Mvh
Michael
6 år siden