Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det gjorde ondt at gå ind ad døren, når han kom fra arbejde. Fysisk ondt.
Det startede som en svag nagen, men blev igennem årene til en ulidelig smerte.
Hendes tilstedeværelse alene var som en byld på testiklerne. En betændt, pusfyldt klump, der smertede som ind i helvede.
Det var ikke fordi hun var modbydelig. Tværtimod. Hun var meget mild af sind. Hun sugede bare al livskraft ud af ham.
År uden latter. Uden kærtegn. uden det mindste tegn på omsorg.
Men hun elskede ham. Uden tvivl.
De talte bare ikke samme sprog. Eller det vil sige. Han talte hendes, men hun talte ikke hans. Hans kæber spændte allerede, inden han lagde hånden på dørhåndtaget.
I dag bliver det anderledes, tænkte han. I dag smider jeg hende ind i soveværelset. Lærer hende mit sprog. Men det lykkedes aldrig. Hvis hun ikke direkte strittede imod, så sukkede hun dybt. Som om tanken om intimitet trættede hende. Eller var en opgave, hun ikke kunne overskue. Han krammede hende, men hun tog altid armene op foran sig, så de lå som et skjold imellem dem. Han kyssede hende, men hun nægtede at åbne munden. Truttede læberne sammenpresset og sagde smak. Det var mere frustrerende end forløsende.
Han kunne ikke klare det. Hun tog men gav aldrig. Og han kunne ikke bære det.
Han kunne bære hende. Han kunne bære 10 af hende. Men han kunne ikke bære, at hun aldrig gjorde et forsøg på at møde ham på halvvejen. På at kigge ham i øjnene og sige: "Jeg elsker dig." På samme måde, som hun altid tiggede ham om at sige. Som han altid sagde.
han vidste, hun gjorde det, men det var ikke nok. Det var aldrig nok. Han havde brug for at høre det. Brug for at mærke det. Men hun kunne ikke give ham det. Uanset hvor meget han tiggede. og resultatet var altid det samme. En stille død. En langsom nedstigning i hans eget private helvede, hvor forventningens glæde var et minde blot. En by i Rusland. Han åbnede døren. Der stod hun. Med et skævt smil. "Hej Skat." Smak!!

Skriv kommentar

Besvarelsen Den drævende død er publiceret 14/11-2020 15:45 af Nick Pedersen (Haffelaffen) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 14/11-2020 15:45
Besvarelsen er på 351 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Kathrine Knoth (Denungeblødendepoet)
Waow hvor er det smukt skrevet, og jeg er vild med de refleksioner du har gjort dig.
Håber at læse mere fra dig

Mvh. Kathrine
3 år siden
3 år siden
#2 Nick Pedersen (Haffelaffen)
Tusind tak Kathrine knoth. Er glad for, du kunne lide det????
3 år siden
3 år siden
#3 Nick Pedersen (Haffelaffen)
Tusind tak Kathrine knoth. Er glad for, du kunne lide det????
3 år siden
3 år siden
#4 Nick Pedersen (Haffelaffen)
Prøvede at sætte en smiley ind. Det blev så til en masse spørgsmåls tegn i stedet
3 år siden
3 år siden
#5 Kat Lyngel (Pandora-Kat)
Fantastisk historie! Du giver ligesom en humor til en situation der egenlig ikke er særligt humoristisk. Man savner dog tegnsætning nogle steder.

M.V.H
Katrine
3 år siden
3 år siden
#6 Niels Cenius (Snowlion)
Det med at hun suger al kraft ud af ham, uden at man præcis kan sætte fingeren på hvordan hun gør det, selvom hun virker uskyldig, det er skidegodt skrevet. Resten er forresten også skide godt skrevet. Niels Snowlion
3 år siden
3 år siden
#7 Nick Pedersen (Haffelaffen)
Tak for de rosende ord. Skal nok være mere opmærksom på tegnsætning fremover.
3 år siden
3 år siden
#8 Simone Nielsen (smukkehjerte)
Hej Nick

Rigtigt fin tekst. Du er god til at gøre teksten levende og spændende. Man føler sig fanget og vil læse mere. Good job! :-)


SN
3 år siden
3 år siden
#9 Nick Pedersen (Haffelaffen)
Tak Simone. Er glad for, du kunne lide det.
3 år siden
3 år siden
#10 Laura Mosegaard
Hej Nick Pedersen
Virkelig et hårdt emne du sætter ord på. At elske nogen højere end de selv vil kunne elske en. Det kan ikke gøre andet end ondt. Det er helt klart et par der har elsker hinanden dybt. Det kan man sagtens læse på din måde han beskriver kvinden, men det er også tydeligt at deres forhold er kørt ud af det forkerte spor. Din tekst sætter virkelig godt ord på de følelser der løber gennem hovedet på en. Jeg er vild med din måde at skrive på, med de mange korte sætninger, det bygger en spænding op, man vil vide mere. Super flot skrevet
Hilsen Laura Mosegaard
3 år siden
3 år siden
#11 Christina Harritz (Anniina)
Hej Nick

Sikken en fin tekst, som mange mænd nok kan nikke genkende til

Jeg er vild med afslutningen, hvori alt kan ske. 'Hej skat. Smak'. Betyder det, at hun er blødt op eller er det døren der lukkes?

Tak for en god tekst der så godt beskriver mandens følelser og stemningen

Kh

Christina
3 år siden
3 år siden
#12 Sys Høj (Forårsglad)
elsker din lille sande historie som er så godt skrevet og som gør så ondt i mig fordi jeg kender nogen der lever i det du bskriver og har gjort alt for at ændre det men uden held og ville ønske jeg kunne trylle for de to...og jeg er enig med Niels i hvad han skriver til dig. Og er svært med de forhold og ved jeg alt om man har skader i sig og man kommer på forkerte veje og skal samle sig op igen og finde sin vej...og ville ønske to der elsker hinanden kunne det sammen. Sådan gik det heller ikke her.MEn tak for din smukke humoristisk tragise historie...Sys
3 år siden
3 år siden
#13 Nahkuri Markku (Dyppepennen)
Testiklerne har talt. Basta. Got beskrevet om umoden mænds helvede, hvis kærligheds højeste udformning løber ud gennem sædkanaler.
Sætningerne er korte blottet for humor og ekkoer fra sindet. Du kan gøre med sproget mere hvad sproget kan.
3 år siden
3 år siden
#14 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Go historie og en afslutning hvor man fornemmer det monotone og ufremkommelige.
Frygten for et værre alternativ er som limen i en grimt klinket værdiløs vase.
3 år siden