De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Jeg ser på, mens fire mænd bærer min bror på en båre gennem den tavse gade. Hans øjne er lukket, for aldrig at åbne sig i og ansigtet ser fredfyldt ud idet liget er svøbt ind i hvide klæder. Gråd og hulken høres i de snævre gader, hvor husene er bygget tæt op af hinanden. Sneen falder lige så lansomt under de grå skyer og en kold vind suser gennem mine slidte klæder. Hvem gjorde det og hvorfor? Min bror er en god person, som var meget hjælpsom og venlig overfor andre. Han ville aldrig gøre nogen fortræd. Kirkegården er fuld af gravstene, som holder øje med os, da vi går hen til tre nyopgravede grave og bladløse træer svajer i den kolde vind. Et stort sort hul - Michaels sidste hvilested. Men min bror var ikke den eneste, der var blevet forgiftet i går. Hans kammarater, der plejer at drikke sammen med ham, havde også drukket af vinflasken i går. "Må deres sjæle fare til Vidunderlandet og gid Mottull tager imod dem med åbne arme," sagde præsten i det ligene blev lagt i kister. Jeg samler en håndfuld jord op og kaster den på den hvide kiste idet de dødes fædre skovler jord på deres sidste hvilested. "Jeg kommer til at savne dig, storebror," mumler jeg for mig selv, mens tårerne strømmer ned af mine kinder. Inden længe kan jeg ikke længere se min brors kiste, fordi jorden dækker den fuldstændigt. Hvem? Hvem kunne gøre sådan noget? Tænker jeg og kigger på min mors oprevede ansigt, hvor tårerne flyder ned af det pæne ansigt bag det sorte slør. Hendes krop ryster under kjolens mørke stof. Min far ligger en arm hendes skuldre og forsøger at trøste hende. Han omfavner hende, men også han er knust af sorgen. Folk kondolerer og siger at de er kede af deres tab, men deres ord betyder intet. For hvordan kan de vide hvordan vi har det? Jeg knytter min hånd i vrede og tører hidsigt en tåre væk fra min kind, men flere slutter sig til den. "Jeg sværger bror," hvisker jeg til min brors grav. "Jeg skal nok finde ud af hvem, der står bag din død. Det lover jeg!"

Skriv kommentar

Besvarelsen En Frisk Grav er publiceret 29/10-2014 16:39 af Kristian Andersen (Den_Friske) under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 29/10-2014 16:39
Besvarelsen er på 368 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Kristina Munk Kruse (KristinaMK)
Sikke en sørgelig historie, men rigtig godt skrevet. Du kunne sagtens fortsætte den, man for lyst til at finde ud af hvem der står bag hans død.
En lille rettelse du mangler et "om" i sætningen "Min far ligger en arm hendes skuldre"
9 år siden
9 år siden
#2 Kristian Andersen (Den_Friske)
Hej tak for din kritik. Det kan da godt være der kommer en fortsættelse på et tidspunkt i form af en tekst. Venlig hilsen Kristian.
9 år siden