Som tiden går og jeg står her

Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Som tiden går, mens jeg står her, med fødderne plantet i stuen. Midt i en fest, midt i en bog, midt i et spil, midt i et job. Midt i et samfund, der suser afsted. Jeg kan kun gå 3 kilometer i timen, og jeg kan kun løbe 6 kilometer i timen, og jeg kan kun spurte 12 kilometer i timen, og kun i 5 minutter - så går jeg igen i stå. Det er en katastrofe i dét her samfund, i dén her scene, i ét verdensbillede, hvor tiden går, mens jeg står her, med fødderne plantet i stuen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Som tiden går og jeg står her er publiceret 20/11-2014 21:33 af Laura Apol (Kluddermutteren) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 20/11-2014 21:33
Besvarelsen er på 100 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Goldbeck
Det var en interessant indgangsvinkel. Selvom det ikke er en katastrofe i gængs forstand, kommer det fint frem, at det er en katastrofe for fortælleren.
5 år siden
5 år siden
#2 Miro Honua
Helt enig med Goldbeck. Meget fin beskrivelse
5 år siden
5 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hejsa, du har jo løst opgaven med de begrænsede antal ord, men det er der sandelig da også kommet en fin lille tekst ud af, som jeg sidder og læser som et angreb på det moderne samfunds effektivitetsjag og hvordan mange kan komme til kort i det. Den synes jeg var meget talende.

VH Mons
5 år siden
5 år siden
#4 DearJolene
Det er virkelig godt. Juhu, hvor er jeg glad for, at der er andre, som oplever samfundet suse afsted - og besværet med selv at kunne følge med.
Jeg kan godt lide, at du skriver om en katastrofe, som umiddelbart virker lille i forhold til andre katastrofer fx skilsmisse, oversvømmelse, ulykker osv., fordi du her fortæller, at katastrofer også sker i det små, hos den enkelte, og at de er ligeså vigtige at tage fat på - selvom de ikke er ligeså tydelige.

Mvh. Amanda
5 år siden
5 år siden
#5 Poul Brasch (Blækhuset)
Man må løre at stoppe op...siger vi så tit, når der er for meget fart på.
Dette er lidt den omvendte verden...men der menes det samme.
Uanset hvordan så løber det hele rundt med eller uden vores medvirken.
Som min gamle Chefredaktør på dagbladet Aktuelt sagde...før det gik ned, så skulle der spares og skrues op..."hopper i ikke på sporvognen, så kører den".
hilsen Poul
5 år siden