Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Ned ad panden trillede en enkelt sveddråbe; vandet hang truende i ansigtets mangelfulde øjenvipper. Ansigtet tilhørte en mand, hvis ømme muskler smertefuldt drejede det op mod sollyset.

Det var en sand katastrofe. Det var meget, meget slemt. I det øjeblik han havde indset det, havde hele hans sind brast sammen som et omhyggeligt bygget dominotårn. Hans udmagrede mave under den fedtede skjorte protesterede; smerten var ligeså brændende som solen over hans hoved. Hans fugtige hånd dupper forsigtigt panden med en beskidt serviet.

Og dér i sommerheden var både posen og tallerknen tom, og der var ikke flere spare ribs tilbage.

Skriv kommentar

Besvarelsen Personlig Katastrofe er publiceret 10/05-2015 21:18 af Clariaye under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 10/05-2015 21:18
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Simonegreve
Jeg er vild med slutningen. Den er sjov og overraskende, og slet ikke som forventet.

Dog har jeg en smule svært ved at se hovedpersonen for mig. Hvem er han? Og hvorfor er det en katastrofe? Er han en fattig hjemløs, som ikke har spist i flere dage? Eller er han en velhavende mand, som bare ikke kan få nok mad?
Du skriver, at han mangler øjenvipper, hans ansigtsmuskler smerter og at han er udmagret. Det får mig til at tænke på en stakkels hjemløs. Men så tænker jeg bare: hvor finder han en tom pose spareribs? Er han på jagt i en skraldespand? Eller hvor er han?
Jeg er i tvivl. For slutningen ville være sjovere og mere overraskende, hvis han var velhavende og forkælet, og absolut ingen grund havde til at brokke sig over den tomme pose spareribs...

Men ellers er det godt skrevet. Du har et flot sprog og forstår at lave en fængende tekst.
9 år siden
9 år siden
#2 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Clariaye
Jeg havde ikke tænkt at den handlede om mad, men kan godt ved anden gennemlæsning se, at det siger teksten. Hans udmagrede mave, en smerte som solen der brænder. Altså en mave, der er så udmagret, at når den får mad, der både er fedt og stærkt, reagerer med stor smerte.
Velskrevet.
Vh. Jytte
9 år siden
8 år siden
#3 Tom Hedensby
Fin fortælling med en god sjov krølle på. Ville læse den igennem og fjerne overflødigt fyld så den kan blive mere kontant.
8 år siden