Bilka, en hvilken som helst aften

Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

Bilka, klokken er 17:15. Marias børn havde endnu engang været de sidste der blev hentet i institutionen, ligesom de havde været de første der blev afleveret i morges. Både hun og ungerne var dødtrætte, men de var nødt til at handle ind til aftensmaden, for der var kun en halv pakke rugbrød og en smule leverpostej hjemme i køleskabet.
"Mor! kan vi ikke få slik" Magnus på 5 år træk hende i ærmet.
"Nej ingen slik i dag"
Pengene rakte kun til en gang spaghetti med kødsovs og det skulle række til i morgens aftensmad også. For hun fik først løn i overmorgen.
"åh mor kom nu, vi får altid slik når vi er med far"
Maria sendte sin ex. børnenes far en ond tanke. Han var bagud med børnepengene igen.
"Nej vi skal ikke havde slik nu"
Maria bed tænderne sammen og undlod at forsætte med "vi har ikke råd fordi din egoistiske far bruger alle sine penge på sin nye kæreste i stedet for at betale til jer"
"Slik, slik, slik" sang Cecillie på 2 år
"Nej" Marias hænder holdt så stramt om vognens håndtag at knoerne blev hvide. Hun var fast besluttet på ikke at hæve stemmen, og lave en scene...igen. Sidste gang hun havde mistet besindelsen overfor ungerne havde alle stirret på hende som var hun et totalt monster. De havde ikke sat deres ben i Fakta efter det.
"moar kom nu" Magnus stemme slog over i en klynkene tone
"Nu holder du kæft med det slik" Maria følte at alle så på hende og hun løftede hendes nu grædende søn op i vognen og satte i hastige skridt kursen mod kasserne.
Nu skreg begge unger og Maria havde den største lyst til selv at give sig til at skrige.
"det er utroligt at folk ikke kan lade deres skrigende møgunger blive hjemme" sagde en dame der så ud som om at hun tilbragte hele dagen med at file negle, halvhøjt.
"HVAD DER ER UTROLIGT ER AT FOLK IKKE HAR MERE MEDFØLELSE" Marias indestængte følelser fik frit løb over for denne fremmede dame og da hun endelig havde fået luft for sine følelser vendte hun sig om mod sine unger der er ren forbløffelse var holdt op med at tude og gav dem et kram.
"Vi får slik på fredag, men i aften skal vi havde spaghetti"
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti" sang Cecillie
"jeg elsker spaghetti" sagde Magnus og krammede igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bilka, en hvilken som helst aften er publiceret 01/07-2015 09:42 af HanneJo under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 01/07-2015 09:42
Besvarelsen er på 405 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Sofie Frost (sofiesverden)
Pyha! Det er netop derfor, jeg ikke skal have børn. Dejligt, at historien endte godt.
4 år siden
4 år siden
#2 Lisa Høgh Eskildsen (lisae)
Fint ramt på kornet over, hvordan sådan en scene i et supermarked kan forløbe. Replikkerne er troværdige og hænger sammen. Vi kender alle situationen og her kommer vi også til at føle med Maria. Godt fanget en dagligdagssituation. Fin tekst. Tak for læsningen, VH Lisa
4 år siden
4 år siden
#3 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Hannejo
Sød historie og godt skrevet og godt hun gik afløb til sidste og ungerne kom i tanke om at spagetti er godt og slik kan man undvære, når mor giver sin mening til kende ;-) kender godt situationen og også fra Bilka, som engang var min nærbutik og med to små børn, som var nødt til at være i vognen..ellers viste man ikke hvor de var ;-)
Tak for en rigtig god historie og pas på dig i varmen
Sys
4 år siden
4 år siden
#4 June Summers
Hej Hannejo,
Sikke en fin historie, fed humor til sidst, hvor man nu lige troede, det hele skulle drukne i socialrealisme og tungsind. Et meget aktuelt tema i vores tid, om selvbeherskelse, og mangel på samme, om skilsmisser og andre facader, som krakelerer, om kærlighed til andre og kærlighed til sig selv modsat egoisme og misundelse, om fordomme og rummelighed, ja jeg kunne blive ved. Din lille novelle indeholder det hele.
Hvis jeg skal sætte en finger på noget, så er der et par steder, hvor mit øje irriteres lidt af nogle sproglige/grammatiske ting. I starten skriver du, at "de havde været" et par gange efter hinanden. Skriv hellere "de var". Og så er der den klassiske med "hans/hendes" istedet for "sin/sit": "Nu holder du kæft med det slik" Maria følte at alle så på hende og hun løftede hendes nu grædende søn". Det korrekte er at skrive "...løftede sin, nu grædende, søn".
Men din historie er alt i alt rigtig god, den kunne blot få endnu et hak opad, hvis der var mere styr på sådanne ting.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
June
4 år siden
4 år siden
#5 Mine Vinkler
Godt fortalt. En alt for almindelig og lige så ubehagelig scene. Din historie virker meget troværdig og levende.
4 år siden