Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

Det er sidst på dagen. Jeg er på vej ud af kontoret for at spille squash med Henrik. Jeg er på toppen. Høj af agressive forhandlinger og endnu en sejr. I dag var en god dag. Inden jeg når til den rituelle fyraftensflirt med min assistent, bryder hun min gode rytme.
"Peter, duu har vel ikke glemt din bryllupsdag?" (Typisk!)
"Nej, du har ikke mindet mig om den!" (Burde jeg fyre hende? Gider jeg træne en ny abe op?)
"Du må gå ud og hente noget for mig," siger jeg til hende, "du får mit kort med."
"Det kan jeg ikke, sorry, jeg skal besøge min mor på hospitalet."
"For fuck sake, Maria, din syge moster? Come on!"
"Hun har kræft, Peter."
"Det har alle efterhånden, hvem fanden laver snart noget i det her land."
"Nå, jeg løber, du aflyser Henrik for mig," siger jeg, og skubber glasdørene op, og råber så "og find på en undskyldning."
Jeg løber ned til Magasin og ind i Mad&Vin. De er faldet af på den. Løgismose på havnefronten er stedet nu, men der er for langt. (Middelklasseshopping!)
Jeg tager fat i den første medarbejder jeg ser; en ung og køn blond pige.
"Du skal lige hjælpe mig, jeg skal finde noget lækkert, noget med stil, noget løgismose ville sælge," siger jeg kommanderende. Hun kigger forvirret på mig. Hun ligner en af min datters veninder. For et kort øjeblik overvejer jeg at flirte med hende, men slår tanken hen, jeg har ikke tid. (Mentalt snapshot!)
"Vi skal lige være lidt effektive, tjep tjep," siger jeg til hende, men hun står bare der. Inden jeg når at sige mere, begynder hun på tegnsprog. (Fedt! Pigen er døvstum. What are the odds?)
Jeg går videre og lader hende stå og bygge tårne af confit-de-cannard dåser.
Pludselig banker jeg baglæns ind i Henrik. (Ahmen, for-ind-i-helvede!)
"Peter, jeg troede du var ophængt af møder?"
"Haha, nej, jeg gad bare ikke se på dit grimme ansigt," siger jeg og griner.
"Altid en bullshitter," svarer han, og fyrer et par knytnæver mod mig, jeg parerer, men han rammer min ene skulder. (Idiot!)
"Jeg skal finde noget til konen," siger jeg så, "vi har bryllupsdag, og hun går så satans meget op i det."
"Ahh, det med den på, du har glemt det."
"Ærlig talt så keder det mig. Hun keder mig. Børnene keder mig. Er det for sent at bestille en russisk brud?" Vi griner begge to, mens noget siger mig, at jeg burde føle noget for dem, men jeg ser dem kun som en sten om benet.
"Peter, fuck Mad&Vin, tag Meyers overfor, de har de gode færdigretter," siger han så, og jeg overvejer hvor Meyer ligger på mit indre brandbarometer. Jeg vælger at satse, selvom jeg aldrig har set en reklame for dem. (Low-budget!)
"Roger. Squash bagefter?"
"Deal!"
Jeg går mod Meyers, hvor jeg ser min kone i intim samtale med en mand, som jeg ikke kender. (Hvad fanden?)

Skriv kommentar

Besvarelsen Her er kun mig er publiceret 01/11-2015 15:28 af Andreas Kildegaard (kildegaard) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 01/11-2015 15:28
Besvarelsen er på 491 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Andreas
Godt skrevet og træt af var vist ret gengældt...måske :-) velfortjent i hvert fald. Tak for din historie, og den var en fornøjelse, at læse med alle de tilkendegivelser af følelser og stemninger fra hovedpersonen.
Sys
8 år siden
8 år siden
#2 Didi
Hej Andreas,
Et brag af en tekst. Især slutningen er fantastisk. Det understreger, at hans selvoptagethed også har gjort ham blind overfor selv at blive taget ved næsen.
:) Glæder mig til at læse mere af dig!
Bedste hilsner Didi
8 år siden
8 år siden
#3 Christina Agerboe (Frk.Agerboe)
Hmm, jeg bryder mig ikke rigtig om din tekst. Stilen er ugennemført, fx forekommer parentesbemærkningerne ret vilkårlige.
8 år siden
8 år siden
#4 Rudi Kouring (Ruheko)
Skrevet frit fra leveren. En meget usympatisk stodder :0)
8 år siden
8 år siden
#5 Andreas Kildegaard (kildegaard)
Tak for kommentarerne :)

Stilen, og især hovedpersonen, ligger mig meget fjernt, men jeg forsøgte at udfordre mig selv. Så det skal ses det som et stilistisk eksperiment, og ikke mindst et forsøg på at forstå den type person, selvom de "store" altid siger "write what you know" :) Jeg er heller ikke tilfreds med resultatet, men det var meget sjovt at prøve af. De findes jo derude, den type personer...
8 år siden
8 år siden
#6 chalottekb
Jeg er fan :-)
Synes det er en fed måde at skrive på. Jeg er vild med at alle tanker er repræsenteret og elsker simpelthen alle ()()() :-)
Jeg vil gerne læse mere :-)
8 år siden