Offentlig transport

Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Jeg kigger på uret og retter på mit slips. Jeg når det aldrig. Bussen er fyldt til bristepunktet og en ældre dame, har rodet i sit rejsetelt af en håndtaske, i over sytten sekunder, for at finde sit buskort! Jeg tripper og tæller sekunderne. Jeg skulle have været til jobsamtale, for over et kvarter siden. Jeg roder i mit hår, som bryder alle naturlove. Det er blevet til en stor filt ovenpå mit hoved, i mit latterlige forsøg på at bruge voks, og for det ikke skal være løgn, opdager jeg, at jeg desorienteret har taget to forskellige strømper på...

Skriv kommentar

Besvarelsen Offentlig transport er publiceret 08/05-2016 17:00 af Pil Vejby under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 08/05-2016 17:00
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Lisbeth Cederholm-Rytter
Ja det er da en katastrofe;) godt skrevet, jeg glæder mig til at læse noget mere fra din hånd :)
8 år siden
8 år siden
#2 A. Lene Smidt
God historie, men vekslen mellem nutid og datid tager lidt broden af den panik-agtige stemning. Her har jeg lavet en parafrase over din tekst:

Jeg kigger på uret og retter på mit slips. Jeg når det aldrig. Bussen er fyldt til bristepunktet. En ældre dame står foran mig og leder efter sit rejsekort. Det føles som en evighed. Jeg tripper nervøst med foden, mens jeg tæller sekunderne. Jeg er på vej til jobsamtale, og jeg burde være der allerede nu. Jeg roder i mit hår. Det bryder alle naturlove og ligner en stor klump filt oven på mit hoved. Et latterligt forsøg på at bruge voks. Og for det ikke skal være løgn, opdager jeg nu, at jeg har taget to forskellige strømper på.
8 år siden
8 år siden
#3 LærkeKisbye
Hej Pil. Du formår at få mig med som læser, og jeg er sikker på, at mange vil blive revet med i panikken. Alle kender vist de stressede situationer. God besvarelse af skriveøvelsen :)
8 år siden
8 år siden
#4 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej Pil
Jeg fik et smil på læben da jeg læste det. Sad og drak en hyggelig kop kaffe mens jeg grublede over et navn til en af mine bi personer. Det sjove er at hun er lidt panisk stresset og ret forvirret person. Så nu kan du få få lov at ligge navn til hende. En pige der hedder Pil uden retningssans. Håber det er ok.
8 år siden