Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Hun gik langsomt hjemad.
Buldren i det fjerne. Ved de første dråber sukkede hun lettet og gik ind under cykelskuret tag.
Bare længe nok, til at hendes mor ville være hjemme.

Onsdag!

Han havde hængt på sofaen, hele dagen.

Onsdag!

Hans ånde gav hende kvalme, og hans ru hænder mod hendes hud. Hun skuttede sig.
For fanden hvor hun dog hadede sin krop. Hver onsdag forrådte den hende på det groveste, og reagere.
Stift som et bræt, ligge og glo op i loftet. Derefter lettelsens galle forsvinde i risten, grubbe huden rød, ensomheden under bruseren, betød en uges frihed igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Cykelskuret er publiceret 10/05-2016 14:31 af Marie Alexander White (Marie Alexander) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 10/05-2016 14:31
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 René Laurs Foged (DOMINUS-DK)
Barsk liv for en ung pige der som jeg læser det begåes overgreb imod.
Jeg synes din tekst hænger godt sammen Marie. Fint skrevet. Synes det er fint som du lader Onsdag være et centralt element i din drabble.
8 år siden
8 år siden
#2 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej Rene'
Tak. Dette er faktisk en gammel historie, jeg var lidt ked af. Den havde alt for meget fyld, at få den igennem Drabble, har hjulpet helt enormt.
8 år siden
7 år siden
#3 kaldmigoliver
Super tankevækkende! Og du fangede mig som læser.. så godt arbejde! :)
7 år siden
7 år siden
#4 Marianne Maria Marie Toft
Jeg måtte læse den et par gange, før jeg forstod betydningen af din tekst, men dag jeg så fangede det berørte det mig meget. Super godt. :-)
7 år siden
7 år siden
#5 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Marie

Imponerende hvad du kan sætte i gang af følelser hos læseren med kun 100 ord. Det er en hård, men rammende tekst. Pyh! Jeg skal lige sunde mig lidt. Jeg kan godt lide din skrivestil. Jeg måtte lige læse teksten et par gange for at få alle detaljer med og få brikkerne på plads. Jeg ved stadig ikke helt hvorfor hun møder ham hver onsdag, men det fungerer godt at du gentager ordet "onsdag" flere gange. Det giver en god rytme til teksten. Du har mange og forskellige sanseindtryk - hans ru hænder, hans kvalmende ånde, smagen af galde - og det gør teksten levende og nærværende. Man får at vide at hendes krop er stiv som et bræt, at hun kigger op i loften. Det giver en meget intens oplevelse af hvad der foregår. Som sagt imponerende hvad du når på 100 ord.

M.v.h. Laura
7 år siden