Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Kaffen er lunken. Jeg kigger ned i koppen, som om der var svar at finde. Overfor mig sidder du.
Du plejede at joke: "Hos mig får du både i pose og sæk, Nicoline." plejede du at sige, mens du klappede dig på den store vom. Med poserne, referede du til de blåsorte fedtdepoter under dine øjne.
Jeg har fået i både pose og sæk, og her sidder vi så. Du, en hjælpeløs kæmpebaby, begravet i dit eget fedt, og jeg i forbudte tanker om at forlade dig. Men hvor end jeg vælger at gå hen, finder jeg aldrig dig igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen I pose og sæk er publiceret 27/09-2016 12:21 af Majbritt Tilsted Kirkeby (Majbritt) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 27/09-2016 12:21
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Ling Angeline
Jeg holder meget af den, fordi den er dyb, tankevækkende! Jeg har fået masse informationer at vide i de få ord. Om kærlighed, menneskehed, og hvor barske livet kan være. Jeg får lyst til at give Nicoline et kram og fortælle hende hun ikke er alene om det.
7 år siden
7 år siden
#2 Eira
Rigtig god tekst; skarp, ligepå og rå!
Jeg undrer mig over sidste sætning, fordi det virker som om fortælleren er "fed up" med ham den fede kæmpebaby - og så er der pludselig en angst over at miste ham...
Er det fordi hun længes efter en tidligere udgave af ham? Bag hængeposerne under øjnene og fedtet? I så fald savner jeg et billede på hans tidligere selv.
Eller kunne det lyde sådan: "Men hvorend jeg vælger at gå hen, falder jeg altid over dig" eller "er du ikke til at komme udenom." Fordi hun har svært ved at komme videre - fysisk såvel som psykisk - pga. hans afhængighed af hende, hans fedme, skrøbelighed - og sin egen skyldfølelse?
7 år siden