Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Hver nat drømmer du den samme drøm. Du vandrer i skyggerne, men skyggerne er ikke som nogen af de skygger du har vandret i før. Hvide er de, ligesom tåge, ligesom dis over engene, men der er bare ingen enge, der er kun tomheden der kaster dem. Skyggerne, slynger dem fra sig hårdt og langt - og alle fladerne omkring dig runger tre gange som en tempelklokke ville gøre. Langs endevæggen vokser bjergene, men du kan ikke se om de er lavet af maling eller klippe, om de er en kulisse eller en anden verdens løfter, for nu er det sådan, at enden ikke er nær i dine drømme, den er langt væk, så langt væk at hver eneste gang du forsøger at fokusere på deres omrids, bjergenes, synes de at flimre og forsvinde et kort sekund. Du spærrer øjnene op, forsøger ikke at blinke. Her. Her står du tilbage, iblandt skyggerne der er hvide og spøgelsesagtige, som var de ekkoet af et uendeligt antal levede liv, langt om længe kommer du til at blinke, uden at ville det, bare én gang, men alting opløses alligevel så hurtigt, bliver til morgenstund og pudevår. Bjergene fortabte sig allerede mange minutter tidligere, men skyggerne husker du. Netop skyggerne spøger i baghovedet, evigt dirrende og evigt blide, imens dine ansigtstræk smelter i dampene fra din te.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvide skygger er publiceret 04/02-2017 13:31 af Syrene Hvid under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 04/02-2017 13:31
Besvarelsen er på 223 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Polina Slosvau (polina s)
Især i det her afsnit får du virkelig placeret mig i dit scenarie: "Du spærrer øjnene op, forsøger ikke at blinke. Her. Her står du tilbage, iblandt skyggerne der er hvide og spøgelsesagtige, som var de ekkoet af et uendeligt antal levede liv, langt om længe kommer du til at blinke, uden at ville det, bare én gang, men alting opløses alligevel så hurtigt, bliver til morgenstund og pudevår."

Jeg elsker fornemmelsen af stream of consciousness, det passer godt til temaet og understreger uvirkeligheden af drømmeriget.

- Polina.
3 år siden
3 år siden
#2 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Syrene
En dragende tekst,hvide skygger som spøgelser/genfærd, son at gå i "tidligere levede liv"??ansigtstræk der smelter i damp fra teen" wauw.og morgenstund og pudevår" meget poetisk mange flotte billeder tak for dem fra Ulla
3 år siden
2 år siden
#3 Martin Michael Jakobsen (Marver)
God men meget metaforisk
2 år siden